ÚLTIMA MISSA DE L'ANY

Francesc es disculpa pel lleig gest amb una dona que li agafa el braç

Una fidel el va agafar de la mà i el va atraure cap a ella, i el Papa, enutjat, la va colpejar a la mà en senyal de reny

this-evening-after-visiting-the-nativity-scene-in-st-peters-square-pope-francis-loses-hi / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Aquest dimarts el papa Francesc va reprendre, visiblement molest i amb cara d’enuig, una dona que el va agafar bruscament de la mà i el va empènyer cap a ella, mentre saludava els fidels en la seva visita a la plaça de Sant Pere després d’oficiar l’última missa de l’any. Aquest dimecres el Pontífex s’ha disculpat per «perdre la paciència» amb fidels massa ansiosos.

La dona, de trets asiàtics, era al costat de la resta de fidels darrere de les barreres de seguretat de la plaça i quan el papa va passar davant ella, el va agafar de la mà i el va atraure sobtadament cap a ella.

Francesc va provar immediatament d’escapolir-se de la dona i, després d’aconseguir-ho, li va colpejar la mà en senyal de reny, visiblement irritat, mentre els seus agents de seguretat s’acostaven a ajudar-lo, tot i que no van haver d’intervenir.

La topada es va produir a la plaça de Sant Pere del Vaticà, on el Pontífex argentí va arribar per visitar l’arbre i el Portal de Betlem instal·lats durant el període nadalenc.

Això instants després d’oficiar l’última missa de l’any, la de les primeres vigílies de la Solemnitat de Maria Santíssima Mare de Déu i d’agraïment per l’any 2019. 

Notícies relacionades

L’endemà, el Papa s’ha disculpat pel seu lleig gest. Ho ha fet abans de l’oració de l’àngelus. 

«Moltes vegades perdem la paciència. A mi també em passa. Demano disculpes pel mal exemple que vaig donar ahir», ha afirmat el líder de l’Església catòlica, des d’una finestra del Palau Apostòlic de la plaça de Sant Pere.