Les notícies que marcaran avui, divendres 6 de desembre

Aniversari de la Constitució amb la investidura en suspens i altres notícies que marcaran la jornada d'aquest 6 de desembre del 2019

lainz46160261 fotodeldia  graf2793  madrid  06 12 2018   los expresidentes181206194542

lainz46160261 fotodeldia graf2793 madrid 06 12 2018 los expresidentes181206194542 / Zipi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquest divendres se celebra el 41è aniversari de la Constitució espanyola, una efemèride que arriba amb les negociacions de la investidura en suspens. Serà una de les notícies que marcaran el dia. A continuació les repassem totes:

Aniversari de la Constitució amb la investidura en suspens

Avui el Congrés acollirà l’acte central del 41è aniversari de l’aprovació en referèndum de la Constitució de 1978, amb la XIV Legislatura acabada d’estrenar i en plenes negociacions de la investidura del president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez. Serà la primera vegada que la reelegida presidenta de la Cambra baixa, Meritxell Batet, i la nova presidenta del Senat, Pilar Llop, assumeixin la tasca de rebre representants del Govern, del poder judicial, de les diferents institucions i dels principals partits nacionals que es donen cita, cada any, al palau de la Carrera de San Jerónimo per celebrar aquesta efemèride. Seguirem els actes en directe.

Mobilitzacions a Catalunya per i contra la Carta Magna

A Catalunya, partidaris i detractors de la Constitució sortiran al carrer a manifestar-se. A la capital catalana, Moviment Cívic d’Espanya i Catalans i la plataforma Catalunya Suma (que uneix una cinquantena d’entitats constitucionalistes) s’han citat a les 12 hores a la Via Laietana amb emblemes constitucionals que repartiran des de les 10 hores. D’altra banda, l’Esquerra Independentista, moviment entre el qual hi ha la CUP, es concentrarà a la mateixa hora davant la Delegació del Govern a Barcelona per fer una crema de constitucions col·lectiva.

Greta Thunberg, en la manifestació pel clima

El moviment juvenil contra el canvi climàtic tornarà a mesurar la seva força a Madrid aquest divendres, on a les 18.00 hores es desenvoluparà la Marxa pel Clima convocada per més de 850 organitzacions amb l’objectiu de recordar als governs que participen en la Cimera COP 25 que «el món ha despertat» i exigir-los mesures urgents contra l’emergència climàtica. En la marxa participarà Greta Thunberg, que ha arribat avui a la capital. Seguim la cimera del clima en directe.

Segon dia de vaga a França

Notícies relacionades

França viu avui el seu segon dia de vaga contra la reforma de les pensions de Macron. Les aturades se centraran en el sector del transport. El Govern francès ja es planteja introduir alguns canvis per sortir del conflicte.

Merkel visitarà Auschwitz per primera vegada

La cancellera alemanya, Angela Merkel, visitarà avui el camp de concentració d’Auschwitz per primera vegada. L’acompanyaran un supervivent i membres de la comunitat jueva. Aquesta visita, prèvia al 75è aniversari de l’alliberament del camp, es produeix en un moment de ressorgir de la ultradreta i de l’antisemitisme a Alemanya.