Canvi de temps

El temporal amenaça el litoral mediterrani

zentauroepp45466202 barcelona  14 10 2018  temporal de viento en la barceloneta 191022135000

zentauroepp45466202 barcelona 14 10 2018 temporal de viento en la barceloneta 191022135000 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La borrasca que ha afectat aquest cap de setmana bona part de la península s’ha activat a l’aproximar-se al Mediterrani i això causarà una inestabilitat marcada per la pluja, el vent i la mala mar, una situació que podria durar fins dijous.

A aquesta pertorbació s’unirà un flux persistent de component est carregat d’humitat, ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), una situació que donarà lloc a l’àrea mediterrània a precipitacions localment fortes o molt fortes amb acumulacions importants de precipitació, acompanyades de vents forts i mal estat de la mar.

Avui, els xàfecs i les tempestes ja s’han notat, i han estat més forts en àrees del litoral de la meitat sud de València i nord d’Alacant; demà i durant dimecres s’espera que els xàfecs i tempestes fortes o molt fortes i persistents s’estenguin a bona part de l’àrea mediterrània peninsular, les Balears i Melilla.

Les acumulacions més grans durant l’episodi s’esperen dimarts al litoral de Múrcia i est d’Almeria amb valors que poden superar els 100 litres per metre quadrat en 12 hores.

Dimecres les zones més afectades seran la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Balears; a primeres hores de dijous encara és probable que persisteixin les precipitacions en aquestes zones, tot i que tendiran a remetre.

Notícies relacionades

El vent serà un altre fenomen important amb ratxes fortes en general, que als litorals podran arribar els 100 quilòmetres per hora, i al mar la força 7 a 8, amb onades que podran superar els 4 metres.

S’espera que les condicions que han provocat l’emissió d’aquest avís especial cessin al llarg del dijous 5, resumeix l’Aemet.