NOU REGLAMENT

El Govern aprova que els agents rurals portin armes a Catalunya

El cos va demanar la mesura després d'un doble homicidi a Aspa el 2017

undefined49183080 pla mitj  de dos agents rurals comprovant en un mapa quins p190808184529

undefined49183080 pla mitj de dos agents rurals comprovant en un mapa quins p190808184529 / Eloi Tost

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts unnou reglament que regula i permet que els agents rurals de Catalunya portin armes per a la seva seguretat.

L’Executiu català ha aprovat aquest reglament, entre altres mesures, en el Consell Executiu que celebra els dimarts. L’aprovació enllaça amb el cas de l’homicidide dos agents rurals a Aspa (Lleida), el gener del 2017, per part d’un caçador que els va matar després de ser requerit per mostrar el seu permís d’armes, que més tard es va saber que estava caducat.

En aquell moment, els sindicats d’agents rurals van exigir a l’Administració una regulació que permetés portar armes als membres del cos rural, al·legant, a més, que la llei 17/2003 que regulava el funcionament del cos, ja permetia que els agents poguessin portar «l’arma que per reglament es determini».

Notícies relacionades

Aquest reglament estava pendent des d’aleshores i, finalment, ha sigut aprovat aquest dimarts. El text legal especifica quin tipus d’armes podran portar els agents, en quines situacions i en quines condicions podran utilitzar-les i la formació, les proves i les revisions psicotècniques que hauran de superar aquells membres del cos rural a qui el reglament permeti portar un arma.

Segons el Govern de la Generalitat, l’elaboració del reglament ha sigut sotmesa a consulta pública i ha comptat amb les aportacions dels sindicats i associacions professionals pertinents. El reglament entrarà en vigor 20 dies després de la seva publicació al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya).