INICIATIVA

La Policia Nacional treu un vídeo contra la violència masclista

Les agents que apareixen a la cinta destaquen la igualtat i les denúncies com a «clau» per evitar assassinats

La Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona (UFAM) ha atès gairebé 35.000 víctimes d'agressions sexistes

mujeres / periodico

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional, en el marc del dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra aquest dilluns, ha tret un vídeo protagonitzat per algunes de les seves agents i ha destacat que la igualtat i les denúncies són «clau» per evitar la mitjana de més de 60 dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya cada any.

Amb aquest vídeo, les agents han volgut transmetre «força» a les milers de dones que pateixen violència masclista i a la societat en conjunt. Fins al novembre d’aquest any, les Unitats d’Atenció a la Família i Dona (UFAM) ha atès gairebé 35.000 víctimes de violència de sexista.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és remarcar valors com la «força, la valentia, l’amor propi, la capacitat per lluitar i superar obstacles, o la determinació que cada dona pot arribar a ser la persona que ella vulgui ser».

El vídeo ha sigut realitzat i protagonitzat íntegrament per dones, agents de diferents unitats, escales i categories. La Policia Nacional s’integra per més de 9.500 dones policia, és el cos policial espanyol amb més presència femenina (més del 15% de la plantilla).

Igualtat al cos 

Des del 2018, la policia compta entre les seves unitats amb una Oficina Nacional per a la Igualtat de Gènere, un òrgan específic, permanent i dedicat en exclusiva a la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de la institució policial.

Notícies relacionades

Aquest any també es compleix el 40 aniversari de la incorporació de la dona en la Policia Nacional. Des d’aleshores, les dones policies han aconseguit arribar a exercir els més alts càrrecs i responsabilitats. Actualment la Policia Nacional és un dels pocs cossos en l’àmbit internacional amb dones ocupant dos dels quatre llocs del màxim nivell de direcció i lideratge (subdirectores generals).

Des del 2003, més de 1.000 dones han mort com a víctimes de la violència de gènere a Espanya. El 2018 hi va haver un total de 50 víctimes mortals i aquest any, 2019, ja en són 51. Prop del 80% d’aquestes 51 víctimes que han mort des de començament d’any no havia interposat denúncia, ni ho van fer altres persones.