esborrany de protecció de menors

L'Església no contempla indemnitzacions per a les víctimes d'abusos

Caldrà «estar atents a cada rostre, a cada situació i experiència que s'hagi pogut viure», diu Argüello

zentauroepp32673292 maristas170919210801

zentauroepp32673292 maristas170919210801

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’esborrany que prepara l’Església catòlica per abordar i prevenir els casos d’abusos sexuals a menors i persones vulnerables no contempla indemnitzacions per a les víctimes. Així ho ha avançat aquest divendres el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’Assemblea Plenària dels bisbes, en la qual s’ha revisat aquest esborrany del text sobre protecció a menors.

El que sí que contempla el text és el compromís de l’Església d’obrir oficines a cadascuna de les diòcesis espanyoles, la funció de les quals serà rebre les possibles denúncies. Argüello ha afirmat que es planteja fins i tot obrir una d’aquestes oficines a la seu de la mateixa Conferència Episcopal. Tot i que l’esborrany no contempla indemnitzacions, Argüello ha dit que caldrà «estar atents a cada rostre, a cada situació i experiència que s’hagi pogut viure» davant d’un delicte «tan greu en la societat i gairebé blasfem en la vida de l’Església».

«En dècades anteriors»

Notícies relacionades

El portaveu dels bisbes ha reconegut que, «en dècades anteriors», l’Església ha pogut mirar cap a un altre costat i no afrontar els assumptes de manera directa, però en els últims tres anys, la reacció de l’Església «ha volgut actuar immediatament davant de les denúncies i problemàtiques de què hem pogut ser coneixedors».

No obstant, ha reconegut que cal continuar abordant «la millor manera de tractar les víctimes».