A Valladolid

Pena de presó per a una fisioterapeuta que va lesionar un pacient

Com a conseqüència i una mala praxi fisioterapeuta va perforar la pleura a un noi

zentauroepp47365605 soc190919184935

zentauroepp47365605 soc190919184935 / Andrejs Pidjass

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Jutjat Penal 2 de Valladolid ha condemnat una fisioterapeuta d’una clínica de Valladolid a sis mesos de presó, els mateixos d’inhabilitació i una indemnització de 6.425 euros per les lesions que va causar a un noi per una imprudència professional greu.

Els fets es remunten al març del 2017 quan un noi va anar a una clínica de Valladolid per rebre tractament rehabilitador per a una malaltia que patia i li van aplicar una electròlisi percutània intratendionsa als músculs romboides i subescapular, amb una agulla roma i flexible «sense haver pres les mesures adequades i precises per a l’aplicació d’aquesta tècnica».

Ingrés hospitalari

El Jutjat Penal de Valladolid, d’acord amb la sentència facilitada per l’associació del Defensor del Pacient que ha portat el cas per part del pacient perjudicat, ratifica la resolució anticipada oralment en el judici i imposa l’esmentada pena.

Notícies relacionades

Com a conseqüència de la mala praxi, la fisioterapeuta va perforar la pleura al noi i li va produir un «pneumotòrax» que va necessitar per a la seva curació, a més d’una primera assistència facultativa dels serveis del 112, tractament mèdic amb ingrés hospitalari, han precisat des d’aquesta associació.

A més, no es va obtenir el consentiment informat per al’aplicació de la tècnica, un requisit preceptiu per a una bona praxi.