Greu amenaça

Roma investiga l'aparició d'un ninot de Greta Thunberg penjant d'un pont

El maniquí porta un cartell escrit en què posa «Greta is your god» («Greta és el teu déu»)

egrxpbtwsaajidu

egrxpbtwsaajidu

1
Es llegeix en minuts

L’oficina del fiscal a Roma va obrir una investigació per amenaces greus després del descobriment d’un ninot amb la imatge de la jove activista pel clima Greta Thunberg penjat sota d’un pont a la ciutat, segons van anunciar dilluns els mitjans italians.

Publicat a les xarxes socials, el ninot de la jove activista sueca de 16 anys també mostra un rètol en què està escrit en anglès «Greta és el teu déu».

La imatge immediatament va fer reaccionar la classe política. L’alcaldessa de Roma, Virginia Raggi (Moviment 5 Estrelles, antisistema), va expressar a Twitter la «solidaritat» de la seva ciutat amb la família de Greta Thunberg.

Notícies relacionades

Greta Thunberg va endegar fa un any el moviment Fridays For Future (Divendres pel futur) fent una crida als estudiants de tot el món a mobilitzar-se els divendres per defensar el clima.

El divendres 27 de setembre va elogiar la important mobilització d’Itàlia per la causa després d’una manifestació que havia aplegat aquell dia, segons els organitzadors, un milió de joves.