Nou projecte

Bofill sobre Calatrava: «És un bon arquitecte tot i que li caiguin coses»

L'arquitecte català presenta a València un edifici de 114 metres d'altura, que serà la torre de vivendes més alta de la ciutat

zentauroepp50185582 grafcva8179  valencia  02 10 2019  el arquitecto ricardo bof191002144158

zentauroepp50185582 grafcva8179 valencia 02 10 2019 el arquitecto ricardo bof191002144158 / Kai Forsterling

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’arquitecte català Ricard Bofill ha defensat aquest dimecres el seu col·lega de professió, el valencià Santiago Calatrava: «Malgrat les crítiques, és un bon arquitecte, tot i que li caiguin coses».

Així ho ha manifestat durant la presentació d’Ikon, un edifici residencial de la promotora Kronos Homes que està cridat a ser l’edifici més alt de tota la ciutat València amb els seus 100 metres d’altura i dues torres de 30 i 14 plantes.

Bofill ha reivindicat el paper de Calatrava com un dels arquitectes de l’‘star-system’ mundial, que al seu torn és també enginyer. «Fa coses insòlites i diferents, però la gestió no està gaire ben feta» i «malgrat que és un arquitecte boníssim hi ha una mala gestió», ha lamentat.

En aquest sentit ha assenyalat que «cal aprendre a València sobre la gestió i el manteniment» dels projectes, sobretot els públics, ha remarcat.

Un nou urbanisme

Segons Bofill, «abans passava que es calculava el preu del terreny i la construcció com si fos un negoci», però després «cal mantenir-ho», ha advertit. Ara, l’«equilibri financer ha de comptar que també es gestiona i es manté».

Notícies relacionades

L’arquitecte català ha aprofitat per recordar que ell mateix ha participat en l’evolució de València estant «a l’origen del pas del franquisme al nou urbanisme» de la ciutat.

Segons el seu parer, la capital del Túria és molt bonica, «barreja una història i unes arrels molt clares i significatives amb una energia especial». Va viure una «etapa anterior de planejament i ara torna a mirar cap a la vegetació i el canvi climàtic, les bicicletes... estan sobre la taula». «València segueix aquesta lògica general d’una ciutat sensible a moments diferents», ha conclòs.

Temes:

Arquitectura