TEMES DESTACATS

JxCat fa accció davant d'ERC d'investir Puigdemont, i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp48066704 torra lazos190709133226

zentauroepp48066704 torra lazos190709133226 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Mentre dirigents independentistes es reuneixen a Ginebra (Suïssa) per intentar llimar asprors, el president de la Generalitat, Quim Torrafa acció d’investir Carles Puigdemont malgrat les reticències d’ERC. El cap del Parlament i dirigent republicà, Roger Torrent, proposa, d’altra banda, un Govern “de concentració” que somriu als comuns. 


Soldats alemanys, en un carro de combat durant la segona guerra mundial / ARXIU

2) Quan es compleixen 80 anys de la segona guerra mundial, l’auge actual dels neototalitarismes, el nazisme o l’extrema dreta a nivell global fa témer que hem après poc o res d’aquella contesa armada. Un conflicte bèl·lic que va acabar amb la vida de més de 50 milions de persones i que va deixar una Europa devastada i el Japó, en ruïnes.


Rafael Gómez, l’últim de La Nueve / AJUNTAMENT DE MADRID

3) Rafael Gómez és, als seus 98 anys, l’únic supervivent de La Nueve, la mítica IX Companyia de la Divisió Leclerc que va alliberarParís  dels nazis. Només queda ell i es proposa brindar pels seus companys fins als 100 anys. En una entrevista de EL PERIÓDICO, avisa: “No feu guerres, només les guanyen els rics”.


Notícies relacionades

4) La Policia Nacional investiga la desaparició de l’exesquiadora olímpica Blanca Fernández Ochoa. Viatjava amb cotxe quan va ser vista per última vegada, el 23 d’agost passat. L’esportista, de 56 anys, va ser la primera dona espanyola a aconseguir una medalla olímpica en uns Jocs d’hivern.


Una parella de nòvios orientals es fotografien davant de la Sagrada Família / TOMÀS ABELLA

5) L’esperpent turístic barceloní arriba a la meca del fotoperiodisme. Tomàs Abellaexhibeix a Visa pour l’Image, aPerpinyà, les seves imatgessobre els efectes del turisme de masses a la ciutat. Les seves fotografies reflecteixen la realitat als districtes més perjudicats: Gràcia, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i l’Eixample.