LA CARA B DEL SEXE DE PAGAMENT MASCULÍ

De refugiat a xaper

Un colombià explica a EL PERIÓDICO que les llistes d'espera per demanar asil l'han 'obligat' a prostituir-se

Diu que té 24 anys, i s'anuncia en un web oferint els seus serveis per a persones homosexuals

zentauroepp49562916 barcelona  25 08 2019   sociedad web de chaperos190825181910

zentauroepp49562916 barcelona 25 08 2019 sociedad web de chaperos190825181910 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Malgrat que a Espanya les grans xarxes d’explotació sexual les pateixen només dones, també hi ha homes que es veuen obligats a exercir la prostitució no per coacció, sinó perquè no tenen més remei. Lluny del glamur del gigoló, el sexe de pagament masculí té també la seva cara B. "No tinc papers i no trobava feina. Vaig prendre la decisió de prostituir-me per no acabar al carrer", explica a EL PERIÓDICO un d’aquests homes, que prefereix no revelar la seva identitat. Fa tot just un mes aquest jove va decidir fugir del seu país, Colòmbia. "La situació actual amb les guerrilles s’ha transformat amb molta violència, hi ha molta inseguretat i no hi ha pau, vaig decidir venir a Barcelona per començar de zero amb més oportunitats", relata. Va comprar un vol. Sol. I a finals de juliol va aterrar a l’aeroport de el Prat. Tot just arribar va anar directe a l’Oficina d’Estrangeria per sol·licitar l’asil com a refugiat, com ja han fet 8.600 persones del seu país aquest any a Espanya. El problema és que per tramitar-lo li han donat hora per al gener.

Fins aleshores és un immigrant irregular sense dret a cap ajuda social ni tampoc permís per residir ni treballar legalment a Espanya. Ell havia portat diners per aguantar els primers dies, però de seguida va veure que no era suficient per pagar una habitació a Barcelona durant sis mesos. Va buscar feina "del que fos". No va trobar res.

"Tothom em demanava el permís de treball, però jo no tinc papers", assenyala. I al final va arribar el moment que ell en considera un dels pitjors de la seva vida: "Vaig haver de prendre l’horrible decisió de prostituir-me, era això o acabar dormint al carrer", diu visiblement afectat. A aquest colombià no li agraden els homes, així que primer va provar anunciant-se en webs de prostitució per a dones: "No hi ha gaire demanda, així que no me’n va quedar cap altra que la prostitució masculina". En aquest sector, diu, hi ha moltes més peticions. En tan sols dues setmanes d’estar anunciat en una pàgina de prostitució masculina ja ha tingut dos clients.

"T’obliguen a prendre drogues"

Notícies relacionades

El problema, assegura, és la competència. "Ja has vist la quantitat d’anuncis que hi ha, has d’estar molt en forma, mantenir-te perquè sinó ningú et contactarà i al final jo necessito pagar el meu lloguer", assenyala. Insisteix que aquest món li desagrada per complet. "Has de fingir que t’està agradant quan no és veritat, t’has de ficar al llit amb gent amb qui mai t’hi ficaries". Però el pitjor de tot és la droga. "T’obliguen a prendre drogues, com ara cocaïna o pastilles. Jo no volia acabar així, però no he tingut cap altra alternativa", explica.

No només és esclau de la seva pobresa, també dels seus clients. "Necessito que em valorin positivament al web, i això em pot portar a fer coses que no vull fer", tem. De moment, ha practicat sexe oral i ha penetrat altres homes. A canvi, sempre exigeix el mateix, 100 euros. Té por que li demanin practicar el sexe sense preservatiu, o que els seus clients li vulguin penetrar a ell. "Ho hauré de fer" xiuxiueja amb un sospir.