APUNYALAMENT

Un home mata el nòvio de la seva exparella a Montcada i Reixac

La parella, veneçolana, ha sigut atacada per l'ex de la dona aquest dissabte al sortir de l'estació de tren de Santa Maria

Els veïns assisteixen impotents a un crim salvatge i alliberen la seva frustració reduint a cops l'autor de l'apunyalament

zentauroepp48426967 sociedad  montcada190601174106

zentauroepp48426967 sociedad montcada190601174106

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La localitat de Montcada i Reixac (Barcelona) ha viscut aquest dissabte un crim en què un home de 33 anys ha sigut salvatgement apunyalat suposadament per una causa passional, segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO. L’assassí, així ho recullen les primeres indagacions, ha actuat mogut per la gelosia que sentia cap a la parella actual de la seva exnòvia.

La dona, de 29 anys, i la víctima, tots dos de nacionalitat veneçolana, havien reprès la seva relació sentimental feia poques setmanes després d’una llarga interrupció. En aquest espai de temps, ella va estar amb el jove –l’homicida– que completa aquest triangle mortal. 

La parella veneçolana va trencar fa algun temps perquè ell volia tornar al seu país d’origen, però ella va triar seguir a Espanya. Quan ell se’n va anar, la dona va iniciar una nova relació amb el jove, de 26 anys i nacionalitat espanyola, que els ha atacat aquest dissabte. Però ella no oblidava el seu antic company i el va convèncer perquè tornés a Catalunya i reprenguessin la relació. Cosa que, segons tots els indicis, ha desencadenat el crim.

La guàrdia al bar Alzina

L’assassí ha esperat la parella veneçolana assegut al bar Alzina, amb un ganivet de grans dimensions amagat sota la roba, mirant fixament la sortida subterrània de l’estació de tren de Santa Maria. Sabia que tard o d’hora passarien davant el local de camí a la seva casa, al carrer de Santes Creus. Ho han fet a les 10.20 hores, quan ell ha sortit a trobar-los.  

Els dos homes s’han enredat en una discussió. Cridaven tant que els primers veïns han sortit per veure què passava en l’encreuament que formen els carrers de l’Alzina i de Terra Nostra, per la qual cosa han assistit a la macabra seqüència des del principi, sencera. Quan el nòvio veneçolà ha caigut a terra, l’exnòvio ha començat a apunyalar-lo.

"Ha sigut una cosa inhumana, inhumana", repeteix la Montse, una vegada i una altra. El Ferran i la seva dona, des de la casa del costat, incapaços de digerir tanta violència, creuen que el que han viscut formava part d’una pel·lícula. Tampoc les treballadores de la perruqueria Jo'OI Kaps saben descriure-ho d’una altra manera.

El Ferran, al veure un home embogit apunyalant-ne un altre, ha sortit disparat a la recerca del seu fill, que es trobava en un parc pròxim. Quan ha tornat, al costat del petit, "seguia apunyalant-lo", explica commocionat. 

Els veïns esclaten

L’assassí ha sigut despietat amb la víctima, amb ganivetades en zones vitals: coll, pit, abdomen i genitals. Una tortura per als veïns, que s’han esgargamellat suplicant-li a crits que parés. Però no ho feia. I quan finalment s’ha aturat, i ha deixat anar el ganivet, diversos homes han alliberat la seva frustració donant-li una pallissa.   

Les trucades d’auxili al 112 han relatat en temps real el que passava. "Els Mossos han tardat molt, molt, a arribar", insisteixen diversos veïns. "No en tenen la culpa, ens han dit que només hi havia una patrulla per a Montcada i dues poblacions més", subratllen. Per quan hi ha acudit la primera dotació policial, la víctima havia mort i l’assassí havia sigut reduït a cops pels veïns.

Notícies relacionades

“Cridaven tots: la víctima, la noia, l’agressor i els veïns. Li suplicàvem que es detingués", recorda la Montse. Després de diversos minuts que s’han fet eterns, l’assassí s’ha desplomat d’esquena, contra el terra. A continuació, ganivet en mà, s’ha incorporat, ha llançat l’arma al jardí d’una casa i ha demanat "ajuda". "El pocavergonya demanava ajuda", recorden. Alguns veïns, que ja s’havien armat amb pals i cadires, l’han envoltat i han anat contra ell. La fotografia que publica aquest diari ha sigut capturada en aquest instant. El dels pantalons texans és l’autor de l’apunyalament.

Els investigadors de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos s’han fet càrrec d’un cas que presenta pocs dubtes perquè compta amb desenes de testimonis oculars. Precisament per això, l’esclat de violència que ha viscut aquest veïnat els serà impossible d’oblidar. Malgrat que els serveis municipals ja havien netejat el carrer al cap de poques hores. 

Temes:

Catalunya