TÉ 22 ANYS

Localitzada en bon estat Natalia Sánchez, l'espanyola de la UAB desapareguda a París

La policia francesa afirma que l'estudiant d'Erasmus ha aparegut "desorientada"

La noia va desaparèixer avui fa una setmana durant la mudança del seu pis

7ee750b2-ae5f-4245-85b0-18365cdad063-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Natalia Sánchez Uribe, la jove estudiant espanyola desapareguda des de fa una setmana a París, ha sigut localitzada amb vida aquest matí i ingressada a l’Hospital Henry Ey de la capital francesa, on el seu pare l’ha reconegut. La Guàrdia Civil ha confirmat que la noia de 22 anys, que cursava un Erasmus a la Universitat de la Sorbona de París, està "bé", tot i que, "desorientada i atordida".

Així és com l’ha trobat una patrulla de la policia francesa en un carrer del districte XVI de París, a prop del bosc de Boulogne, segons fonts policials pròximes al cas. Els mateixos agents parisencs que la van trobar la van portar al centre hospitalari.

L’Oficina d’Informació Diplomàtica ha assegurat que l’estat de salut de la Natalia és bo. La família de la noia intenta mantenir-la apartada de qualsevol pertorbació. Segons testimonis d’amistats espanyoles de la Natalia a París, últimament havia expressat que patia unes certes manies persecutòries. Alguns testimonis la van veure durant aquests dies pujada en un tren amb evidents signes de desorientació.

La Fundació Europea per les Persones Desaparegudes QSD Global ha publicat aquest migdia la notícia en el seu compte de Twitter. La família sol·licita "ara un temps per a la seva intimitat i per recuperar la calma", segons han detallat.

Aquest dimecres al matí, la policia francesa havia deixat de considerar el cas com a "desaparició inquietant". L’última persona interrogada en la recerca de pistes va ser el porter de l’immoble del districte XIV de París on viu la jove espanyola.

Ara es tracta d’esbrinar durant el seu ingrés hospitalari quines substàncies o quines altres circumstàncies han provocat el grau de desorientació en què estava quan ha sigut trobada.

Aquest dimecres feia una setmana de la desaparició de la Natalia, estudiant de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A punt de mudar-se al pis d’una amiga

El matí de la seva desaparició, el dia 1, estava traslladant les seves maletes al pis d’una amiga espanyola, ja que s’acabava el seu contracte al pis en què havia viscut fins aleshores, al districte 14, al sud de París, del qual no va arribar a recollir la maleta que li quedava abans de tornar amb la seva amiga.

El propietari del pis llogat a la Natalia va declarar a la policia que havia quedat amb ella el 2 de maig perquè li tornés les claus, però mai va arribar a aparèixer. Segons informa Tele 5, Angelo Pavia va decidir anar al pis, on va passar tota la nit.

Una motxilla amb el mòbil i el seu portàtil

Dilluns dia 6 van aparèixer en un parc la seva motxilla amb el seu telèfon mòbil i el seu ordinador portàtil, segons va informar l’oficina de Relacions Internacionals de l’Escola d’Economia de la Sorbona, on cursa la seva beca Erasmus, que concloïa d’aquí dues setmanes. 

Notícies relacionades

A partir d’aquesta troballa, la policia francesa va descartar el suïcidi com una de les possibilitats en la seva investigació, que ha portat el Grup de Persones de la Prefectura de Policia de París, directament dependent del Ministeri de l’Interior.

El pare de la noia havia demanat aquest matí des de París que es respectés la seva intimitat i que no es difonguessin dades o imatges de les seves xarxes socials, i també evitar hipòtesis o especulacions gratuïtes.