ESTAVA D'ERASMUS A LA SORBONA

Desapareguda l'estudiant de la UAB Natalia Sánchez Uribe a París

Feia un mes que la noia deia que sentia que algú la seguia, però els seus amics pensaven que estava exagerant

Ha aparegut en un parc la motxilla on l'estudiant guardava el seu mòbil i el seu ordinador portàtil

europapress 2110883 imagen de natalia sanchez uribe joven de palmanov 20190506144532204-622-k4t-u4620760384159ki-992x558lavanguardia-web

europapress 2110883 imagen de natalia sanchez uribe joven de palmanov 20190506144532204-622-k4t-u4620760384159ki-992x558lavanguardia-web

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La motxilla de l’estudiant espanyola Natalia Sánchez Uribe, desapareguda a París la setmana passada, ha aparegut amb el seu telèfon mòbil i el seu ordinador portàtil a dintre, segons ha informat aquest dilluns la universitat on estudia en un missatge a què ha tingut accés Efe. La Guàrdia Civil ha remès a la Gendarmeria francesa l’ADN de la família de la jove per ajudar en la investigació, segons fonts de l’institut armat consultades per EL PERIÓDICO. De la recerca se n’encarrega la policia francesa.

L’oficina de relacions internacionals de l’Escola d’Economia de la Sorbona, on la Natalia –estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)– cursa la seva beca Erasmus, que acaba d’aquí dues setmanes, va enviar un missatge electrònic als seus companys de curs en què els demanava que es posin en contacte amb ells si saben alguna cosa de la noia.

La Natalia, d’1,62 metres d’alçada, pell morena, cabell llarg castany i un pírcing al nas, segons la descripció que va fer a Twitter la Fundación QSD (Quién Sabe Dónde) Global, està desapareguda des de l’1 de maig. La jove té 22 anys. La seva foto ha sigut àmpliament difosa per les xarxes socials amb la intenció d’obtenir proves que condueixin a la seva localització. 

Estranya troballa

Els seus pares, residents en un municipi de Mallorca i nascuts a Granada, es troben a París per seguir la investigació, que es troba en mans de la policia francesa. El seu grup d’amigues de Mallorca s’ha estranyat pel fet que els seus objectes personals hagin aparegut a un parc a prop de la universitat sis dies després de la seva desaparició.

Una d’aquestes amigues, que va demanar no ser identificada, va detallar que Sánchez havia manifestat des de fa un mes la seva preocupació perquè deia sentir-se perseguida i observada.

"Feia un mes que deia que sentia que algú la seguia, però pensàvem que estava exagerant, perquè la Natalia sempre ha sigut molt espantadissa, així que no li vam fer gaire cas; no sabia qui podia ser; desconfiava de tothom", ha declarat la font.

Sola i atabalada

La noia, de 22 anys, desitjava tornar aviat a la seva terra, perquè no havia aconseguit fer amistats en la seva estada a París, i se sentia "sola i atabalada".

El matí de la seva desaparició estava traslladant les seves maletes al pis d’una amiga espanyola, perquè s’acabava el seu contracte al pis on havia viscut fins aleshores, al districte 14, al sud de París.

La Natalia va deixar dues maletes a la casa de la seva amiga i li va dir que marxava a buscar-ne una tercera i que tornaria més tard per estudiar juntes, perquè està en meitat dels seus exàmens finals.

Notícies relacionades

Però no va tornar a la vivenda i tampoc va passar pel seu apartament anterior a recollir les seves pertinences, per la qual cosa van ser els seus companys de pis qui van alertar de la desaparició a les autoritats franceses.

La família de la noia va donar la veu d’alarma després de no tenir notícies de la jove i va interposar la denúncia corresponent davant de les autoritats policials franceses que, ràpidament, es van posar a fer indagacions per esbrinar el parador de la jove estudiant.

Temes:

París