Després de la condemna a Benítez

Els Maristes no veuen motius per perdre el concert educatiu

Reiteren que els abusos estan en tots els àmbits de la societat

zentauroepp32673292 maristas170919210801

zentauroepp32673292 maristas170919210801

1
Es llegeix en minuts
ACN

Després de la condemna a Joaquim Benítez, Joaquim Benítez, l’exprofessor de l’escola dels Maristes de Sants-Les Corts, a 21 anys i 9 mesos de presó pels abusos comesos a exalumnes entre el 2006 i el 2010, el coordinador de l’equip de protecció de la infància dels Maristes Catalunya, Raimon Novell, no veu motius per perdre el concert educatiu, i reitera que els abusos estan en tots els àmbits de la societat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Novell ha insistit que la institució va tenir coneixement dels abusos de Joaquim Benítez el 2011, i va ser llavors quan van acudir a la Fiscalia de Menors. Ha negat l’encobriment, però ha acceptat part de culpa per no haver-se adonat del que estava passant. "Hem d’acceptar que hem fallat, i hem fallat perquè no hem sabut detectar alguns casos", ha dit. Novell ha indicat que els Maristes es faran càrrec de la indemnització perquè Benítez no podrà pagar i les víctimes han de poder cobrar.

Notícies relacionades

Novell ha remarcat que la sentència que es va donar a conèixer ahir diu que no hi ha prou base per demostrar encobriment per part dels Maristes, i per això ha opinat que no seria just que es retirés el concert a les seves escoles. El responsable de protecció de la infància de la institució ha apuntat que entenen que se’ls pugui dir que "haurien d’haver estat més atents", però ha insistit que l’Audiència deixa clar que en cap cas els Maristes van voler que aquests fets passessin.

Detecció i actuació

Tampoc ha compartit l’expressió que va utilitzar Benítez quan va assegurar que se sentia emparat per la direcció de l’escola. Després de recordar que la institució va ser la primera que va denunciar els fets quan en va tenir coneixement, el 2011, va reivindicar la feina que ha fet en els últims tres anys per intensificar els protocols de detecció i d’actuació, fent tot el possible perquè casos com aquests no tornin a passar mai més. "Igual que hem sigut referents del que no havia de passar, tinc l’esperança que puguem ser referents de com s’ha d'actuar", ha dit Novell, que ha assegurat que les escoles dels Maristes són "absolutament segures".