URGENT

El fiscal demanarà l'ingrés a la presó del pederasta Benítez

L'exprofessor dels Maristes va ser condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per haver abusat de quatre alumnes

zentauroepp47948296 benitez maristas190429132735

zentauroepp47948296 benitez maristas190429132735 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sánchez

La Fiscalia de Barcelona ha demanat aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona que convoqui una vista per sol·licitar l’ingrés a la presó del professor de l’escola Marista Sants-les Corts Joaquim Benítez, que aquest dilluns va ser condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per haver abusat sexualment de quatre alumnes, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. L’acusació particular ha requerit la celebració d’aquesta vista que ara haurà de ser assenyalada pel tribunal que va jutjar l’exdocent.

Notícies relacionades

Fonts judicials han mostrat la seva estranyesa que aquest dilluns Benítez quedés en llibertat i tornés a casa seva després que acudís en persona a la secretaria de la Secció 21 de l’Audiència de Barcelona perquè se li notifiqués la sentència que el li condemnava a 21 anys i nou mesos de presó per quatre delictes sexuals. En aquell moment, ningú va demanar al tribunal que convoqués la compareixença prevista en la llei per sol·licitar l’ingrés a la presó de l’exeducador, malgrat l’alta pena imposada i, per tant, del risc de fuga que existeix.

Els advocats dels quatre exalumnes que van denunciar l’exprofessor es van reunir tot just conèixer la sentència, però no van tneir temps a demanar els magistrats que assenyalés la vista, a la qual haurà d’assistir el mateix Benítez. Ho han fet aquest matí, igual com la Fiscalia de Barcelona. Els lletrats han presentat davant del tribunal sentenciador un escrit conjunt en el qual exposen que la resolució judicial "suposa un important canvi de les circumstàncies" que motiva l’adopció de noves mesures perquè el processat compleixi la pena imposada i no eludeixi l’acció de la justícia.