Pioner a Catalunya

La Universitat Ramon Llull tindrà un postgrau en lactància materna

Aquesta dirigit a professionals que han d'atendre les mares

zentauroepp5225999 tendencias reportaje lactancia       barcelona 28 09 2006  l181205202842

zentauroepp5225999 tendencias reportaje lactancia barcelona 28 09 2006 l181205202842 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ‘start-up’ catalana Lactapp i la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL) han dissenyat conjuntament el primer postgrau en lactància materna a Catalunya, que començarà el pròxim curs. El postgrau, que ja té la matrícula oberta, serà semipresencial, començarà l’octubre del 2019 i representarà 20 crèdits.

Oferirà un mètode d’aprenentatge basat en la resolució de casos reals des d’una mirada en clau de gènere que prioritzarà l’acompanyament de la mare, i comptarà en el professorat amb reconeguts professionals en la matèria com l’IBLC Alba Padró, la llevadora Laia Aguilar i el pediatre Carlos González, entre d’altres.

Segons Padró, codirectora del postgrau, el programa respon a "una demanda creixent de professionals sanitaris que volen formar-se en lactància", i fomentarà el debat entre professionals de diferents especialitats.

Millorar les taxes

Notícies relacionades

Els impulsors han recordat que tot i que l’OMS recomana la lactància materna exclusiva els primers sis mesos i complementada amb aliments fins almenys els dos anys, la prevalença durant els primers sis mesos de vida dels nadons a Catalunya és del 30%.

Per això, assenyalen que "una línia de treball fonamental" per millorar les taxes de lactància és formar els professionals que han d’atendre les mares lactants, i en aquesta línia es va crear aquest any la primera assignatura optativa de lactància materna dins de la carrera de Medicina, de la Universitat de Barcelona (UB).

Temes:

Universitat