Després de la petició d'un professor

La RAE modifica les definicions de 'periodista' i 'periodisme'

Ramón Salaverría sol·licitava un nou concepte que inclogués tots els formats de la professió

zentauroepp45177775 queralt casas  baloncesto femenino180924180835

zentauroepp45177775 queralt casas baloncesto femenino180924180835

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ha modificat la definició de 'periodista' i 'periodisme' en l’última edició del diccionari digital, tres anys després que el periodista Ramón Salaverría enviés una petició formal a la institució en la qual considerava "improcedent" mantenir la definició "obsoleta".

En la primera accepció es definia aquest professional com a "persona legalment autoritzada per exercir el periodisme". La segona accepció identificava com a 'periodista' els que practiquen el periodisme en un diari o en un mitjà audiovisual, excloent tant els que l’exerceixen en mitjans digitals com els periodistes 'freelance' que el practiquen de manera autònoma.

Després d’aquesta última actualització, la RAE defineix el periodista com la "persona que es dedica al periodisme (activitat professional)", i al periodisme com l’"activitat professional que consisteix en l’obtenció, tractament, interpretació i difusió d’informacions a través de qualsevol mitjà escrit, oral, visual o gràfic', i els 'estudis o carrera de periodisme".

Notícies relacionades

"¿Qui és periodista? Obvi: tota persona que es dedica al periodisme. Amb aquesta rotunda simplicitat ha resolt, per fi, redefinir el terme 'periodista' la RAE, en una de les 2.451 modificacions al Diccionario de la Lengua Española que acaba de divulgar", ha destacat el professor en una publicació en el seu blog.

Per Salaverría, l’anterior definició de periodista era un "despropòsit", ja que, segons la seva opinió, "restringir la categoria de periodista només als qui treballen en diaris o mitjans audiovisuals sonava bastant antiquat".