IDIOMA

La RAE admet les paraules 'selfi', 'meme' o 'escrache'

El diccionari digital inclou els animals en la definició de 'maltratar' i precisa que un 'feminicidio' es comet per "masclisme o misogínia»

1
Es llegeix en minuts

La Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ha presentat aquest divendres les novetats del diccionari digital, que recull paraules com 'selfi', 'autofoto', 'meme’, 'escrache' o 'sororidad’.

La RAE també ha acceptat un canvi en l’accepció de 'maltratar', incloent per primera vegada els animals en la definició d’aquesta acció.

Notícies relacionades

Així mateix, destaquen entre els canvis del diccionari digital una nova accepció de 'feminicidio', que passa a ser l’"assassinat d’una dona en mans d’un home per masclisme o misogínia". Tal com ha aclarit el director de l’acadèmia en funcions, Darío Villanueva, la novetat és que "ara es fa referència a l’acció d’un home".

L’acadèmica Paz Battaner ha presentat a la seu de l’acadèmia aquestes novetats, que també inclouen altres paraules noves com 'viralizar' 'ciberarta’ o 'ISO', a més de noves accepcions per a d’altres com 'todólogo' –en aquest cas, despectiva– o 'humo’ –per a una cosa "sense rellevància".