tenia 31 anys

Mor a Esplugues un home que fugia dels Mossos després d'una persecució amb cotxe

La mort s'ha produït aquesta matinada quan el conductor ha sigut interceptat per diversos vehicles policials a la confluència entre els carrers dels Països Catalans i Laureà Miró

un hombre fallece cuando era perseguido por los mossos / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Un home de 31 anys i de nacionalitat espanyola que fugia dels Mossos d’Esquadra ha mort aquesta matinada a Esplugues de Llobregat (Barcelona) instants després que dos vehicles de la policia bloquegessin el pas al vehicle en el qual hauria emprès l’escapada. La víctima, segons fonts policials, es va presentar passada la mitjanit a la comissaria de Sant Feliu de Llobregat. Estava molt nerviós i provava d’explicar als agents un relat inconnex i mancat de sentit. Quan els agents de guàrdia van cridar els serveis mèdics perquè l’atenguessin, l’home va sortir de la comissaria a carrera, va agafar el seu cotxe i va començar la persecució.

Ja des d’un primer moment, insisteixen les mateixes fonts, va quedar clar que l’home era un perill al volant fora de control. Va emprendre la fugida donant cops a tot el que s’interposava al seu camí.

La persecució va durar aproximadament uns deu minuts, una vegada ja dins del terme municipal d’Esplugues. En la confluència dels carrers de Països Catalans i Laureà Miró, un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra li va barrar el pas, mentre que un altre vehicle policial se li situava darrere per bloquejar-lo. Fins i tot així, l’home va continuar accelerant i va aconseguir durant uns segons arrossegar sobre la calçada el cotxe que li impedia avançar. Era la 1.40 de la matinada.

Causa de la mort

El que va passar a continuació, gravat amb un telèfon mòbil des de la vorera contrària, són els últims segons de vida del conductor. Diversos agents s’apropen a carrera per treure'l del cotxe. Un dels policies sembla treure part de la carrosseria amb les mans, probablement feta malbé per la persecució. Un altre agent colpeja la porta del vehicle repetidament.

L’home mor allà mateix, segons els agents que van participar en la detenció, com a conseqüència d’una aturada cardíaca. Els serveis d’emergència que van arribar-hi després per provar de reanimar-lo no hi van veure, a falta dels resultats de l’autòpsia, cap traumatisme que convidés d’entrada a treure una altra conclusió.

Notícies relacionades

Segons la nota oficial que hores després van donar a conèixer els Mossos d’Esquadra, durant la persecució i la detenció van resultar ferits quatre agents, que estan de baixa, i van ser fets malbé fins a sis vehicles de la policia autonòmica.

La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos ha obert una investigació per aclarir els fets.