Espanya dona prioritat als contractes saudites i altres notícies que has de saber avui, en un minut

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Espanya es posa de perfil en la crisi amb l’Aràbia Saudita per no arriscar els contractes amb Riad. El cas Khashoggi posa en un compromís l’Executiu i el situa en un equilibri complicat en què Pedro Sánchez sembla que ha acabat assumint que les crítiques per no posar fi a l’exportació d’armament a Riad són un mal menor comparat amb l’eventual ruptura de contractes astronòmics. Alemanya, d’altra banda, demana als seus socis europeus que facin com ells i deixin de vendre armes a la monarquia saudita.


2) Els bancs continuen carregant l’impost al client. A l’espera d’una decisió del Suprem, que es produirà el dia 5 de novembre, sobre l’efecte de la sentència sobre l’impost de les hipoteques, la banca ha decidit mantenir les condicions dels seus crèdits per a l< vivenda i carregar les despeses de l’impost d’actes jurídics documentats (AJD) al client.

atlas-20181022-normalidad-en-la-firma-de-hipotecas-a-la-espera-de-la-decisin-definitiva-del-supremo / periodico


3) Un veí de Barcelona va difondre les fotos de la víctima de 'La manada'. L’Eric, de 40 anys i que viu amb el seu pare en una casa del districte d’Horta-Guinardó, va utilitzar el wifi d’una veïna per connectar-se i humiliar la noia. En el seu perfil de Facebook, ara tancat, l’Eric havia fet nombrosos comentaris elogiosos sobre la Legió espanyola.


Notícies relacionades

4) Donald Trump anuncia que els EUA ampliaran el seu arsenal nuclear. El president dels EUA avança així en la seva escalada cap al desmantellament de l’ordre internacional i cap a una nova guerra freda, després d’anunciar fa uns dies que els EUA sortiran del pacte nuclear.


5) La xifra de Mossos no augmenta a Barcelona tot i que sí que ho han fet els delictes. Les infraccions han augmentat un 19% entre el gener i l’agost a la capital catalana. En el global de Catalunya, la pujada és de l’11,8%. No obstant, el Departament d’Interior no posa més agents als carrers, sinó que només els resitua: aposta per "optimitzar els recursos".