VIOLÈNCIA MASCLISTA

Les empleades públiques víctimes de violència de gènere podran demanar el trasllat entre administracions

La ministra de Funció Pública, Meritxell Batet, ha anunciat que aquesta mesura pretén garantir un "entorn segur i de llibertat" per a totes les dones

undefined45564889 madrid 22 10 2018  pol tica   meritxell batet preside la con181022143026

undefined45564889 madrid 22 10 2018 pol tica meritxell batet preside la con181022143026 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les empleades públiques víctimes de violència de gènere podran demanar el trasllat a qualsevol territori i entre les diferents administracions de l’Estat, de les comunitats autònomes i locals. Així ho ha anunciat aquest dilluns la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, després de concloure la conferència sectorial d’Administracions públiques que feia nou anys que no es reunia.

Una de les principals demandes contra violència de gènere que es reclamava des de fa anys s’ha materialitzat en aquesta reunió a la qual han acudit els consellers de les diferents comunitats autònomes. D’aquesta manera, totes aquelles dones víctimes de violència masclista tindran preferència a l’hora de sol·licitar el trasllat a una altra localitat allunyada del maltractador, tot i que això comporti una mobilitat a una administració diferent. "S’ha de garantir un entorn segur, de llibertat i desenvolupament professional i personal a qualsevol dona víctima de violència de gènere", ha remarcat Batet abans d’assegurar que encara hi ha "massa manifestacions de desigualtat i de masclisme en tots els àmbits de la societat".

Aquesta mesura, que segons la ministra, entrarà en vigor "com més ràpidament millor" després que les diferents administracions adaptin les seves regulacions, dona compliment a la mesura 88 del pacte d’Estat contra la violència de gènere. Batet ha insistit en el "compromís" del Govern per aconseguir "entorns favorables de desenvolupament i llibertat per a totes les dones".

Millora de les condicions laborals

Notícies relacionades

La conferència sectorial, en la qual Catalunya ha sigut representada per un secretari general en lloc d’un conseller autonòmic, s’ha reunit amb l’objectiu de provar de millorar les condicions dels empleats públics que, segons l’opinió de la ministra, "després dels anys de crisi econòmica han perdut algunes condicions laborals importants". A més, han tractat diverses polítiques de mobilitat d’ocupació pública que permetin el trasllat interadministratiu, la qual cosa permetria als treballadors tenir un coneixement més global de tota l’estructura de l’Estat.

Segons ha explicat la ministra, la conferència tornarà a reunir-se en el primer trimestre de l’any 2019 i comptarà amb la presència d’un representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) presidida per Abel Caballero.