01 juny 2020

Anar al contingut

balanç de sinistralitat

Trànsit modificarà el carnet per punts

El 2017 registra el quart creixement consecutiu de víctimes mortals en accidents de trànsit, amb un total de 1.830

El Periódico

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ha anunciat en la seva primera compareixença pública després de prendre possessió que una de les seves primeres mesures al capdavant del departament serà l’actualització del carnet per punts. "Cal fer balanç, actualitzar i retocar per donar-hi un nou impuls", ha precisat.

Navarro ha presentat el balanç definitiu de sinistralitat viària del 2017, que recull les dades a 30 dies tant de vies urbanes com de vies interurbanes.

L’any passat es van produir a Espanya un total de 102.233 accidents de trànsit amb víctimes, en els quals van perdre la vida 1.830 persones, 20 més que l’any 2016, la qual cosa suposa un increment d’1,1 per cent. Es tracta del quart any consecutiu d’increment de víctimes mortals.

El director general de Trànsit ha incidit en la importància de "parar especial atenció" als col·lectius vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes), que l’any passat van representar el 46% de tots els morts. En concret, el 2017 van morir 78 ciclistes, 359 motoristes i 351 vianants.

"Cada any va baixant el percentatge dels morts sobre quatre rodes i va ascendint el dels col·lectius vulnerables, per la qual cosa cal parar especial atenció als usuaris", ha assenyalat Pere Navarro.

A més, Navarro ha destacat que el 2018, amb dades actualitzades a 11 de juliol, hi ha 587 morts per accidents de trànsit a Espanya, tres menys que l’any passat.