RECERCA D'ALTERNATIVES

La delegada del Govern espanyol a Ceuta diu que les concertines no es trauran fins que no hi hagi cap altre sistema "dissuasiu"

Interior està estudiant diverses alternatives que no facin mal als que intenten saltar la tanca

rjulve24399241 melilla  25 11 13  valla en la frontera con marruecos  conce180614100914

rjulve24399241 melilla 25 11 13 valla en la frontera con marruecos conce180614100914

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La delegada del Govern espanyol a Ceuta, Salvadora Mateos, ha assegurat aquest divendres que el Ministeri de l’Interior no retirarà els filferros amb fulles (concertines) que coronen els 8,2 quilòmetres de longitud de la tanca que separa la ciutat autònoma del Marroc "fins que s’hagi instal·lat un altre sistema dissuasiu però que no faci mal" davant dels grups de migrants indocumentats que puguin intentar saltar-lo.

"Les concertines no es trauran fins que no hi hagi cap altra solució per protegir la tanca", ha assegurat Mateos en declaracions als mitjans. Interior està estudiant "dues o tres" alternatives que la delegada "no sap" en què consistirien per decantar-se pel que sigui "més eficaç i eficient" a les finalitats preteses.

La representant de l’Executiu central a la ciutat autònoma ha defensat la conveniència de retirar els filferros amb fulles malgrat que, segons ha reconegut, va ser un altre Govern socialista el que va apostar per col·locar-les a l’haver-se revelat "antihumanes", ja que els migrants irregulars "salten i es fereixen" amb elles.

Més efectius policials

Actualment, la tanca exterior del perímetre té cinc rotllos continus en horitzontal de filferros amb fulles (concertines), dos dobles i tres de simples, així com un altre en la part superior a sis metres d’altura. Aquesta última i la de mitja altura són d’acer inoxidable, mentre que la resta són d’acer galvanitzat.

Notícies relacionades

Mateos ha plantejat aquesta setmana a la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, "la tanca i la frontera" com els problemes "més importants" de Ceuta, així com la necessitat de "més efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional", malgrat que ha explicat que la resposta obtinguda ha sigut que "tots els territoris" tenen reivindicacions similars perquè "en les dues plantilles s’han anat perdent efectius que no s’han reposat en el mateix nombre".

La política socialista també ha sol·licitat al Ministeri de l’Interior que converteixi Ceuta en una base "permanent" d’un helicòpter de la Guàrdia Civil equipat amb càmeres de visió nocturna com el que fa aproximadament un any que està destinat a la ciutat per "poder detectar amb temps qualsevol intent de salt en grup de la tanca fronterera per respondre amb eficàcia".