Política migratòria a la frontera amb el Marroc

Grande-Marlaska buscarà altres "mitjans efectius" per substituir les concertines a Ceuta i Melilla

El ministre fa una crida a la "solidaritat" dels països membres i manté la seva intenció de retirar el filat tallant

rjulve43661481 el ministre de l interior  fernando grande marlaska  a la mo180614100124

rjulve43661481 el ministre de l interior fernando grande marlaska a la mo180614100124 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’ha mostrat convençut que hi ha altres "mitjans efectius" per controlar els fluxos migratoris i garantir la seguretat a les tanques de Ceuta i Melilla substituintl’ús de concertines.

"Vivim en el segle XXI i s’està estudiant alternatives (per a les concertines) perquè, sense obviar la tasca excel·lent de la Guàrdia Civil i dels membres de la Policia Nacional, hi ha mètodes efectius segurs i els trobarem", ha explicat Marlaska en una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’.

El titular d’Interior ha assegurat que "seguretat i humanitat han de ser plenament compatibles" i ha descartat haver d’elegir per garantir la integritat de la frontera. "No entraré en aquesta discussió", ha assegurat.

Grande-Marlaska va anunciar la setmana passada la seva intenció de retirar el filat amb fulles tallants que hi ha instal·lat als passos fronterers amb el Marroc i que han provocat una gran contestació entre les entitats socials per les ferides que provoquen als qui intenten saltar la tanca.

Pel que fa a les anomenades devolucions en calent a les fronteres de Ceuta i Melilla, s’ha compromès a "estudiar-les jurídicament i treure’n una conclusió efectiva". L’exmagistrat ha garantit que revisarà aquesta qüestió "amb la seguretat i urgència que cada qüestió pugui requerir".

Notícies relacionades

El ministre d’Interior ha reclamat una política migratòria comuna per Brussel·les perquè "les fronteres són de la Unió Europea i a un problema comú, solució comuna i solidaritat". En aquest sentit, s’ha mostrat partidari d’establir quotes als països membres per a l’acolliment de persones migrants que "determinin la solidaritat".

Grande-Marlaska ha reiterat la necessitat d’actuar als països d’origen i trànsit i ha lloat la feina dels cossos de seguretat de l’Estat en matèria d’immigració. "Espanya és un dels països més avançats, s’està treballant d’una forma molt efectiva", ha conclòs.