Compromís

'La manada': el Govern espanyol estudiarà personar-se en els delictes sexuals en defensa de la víctima

"Volem protegir les dones i les joves d'aquest país", ha assegurat la portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá

L'Executiu es posa al costat de l'agredida en els Sanfermines al considerar que ella "va dir no", com segons el seu parer prova la sentència i l'ambient social

zentauroepp43901585 madrid 22 06 2018   la portavoz del gobierno isabel celaa  e180622143059

zentauroepp43901585 madrid 22 06 2018 la portavoz del gobierno isabel celaa e180622143059 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
P. M.

La portaveu del Govern central, Isabel Celaá, ha reconegut aquest divendres que la posada en llibertat provisional dels cinc condemnats de 'La manada’ ha generat sorpresa en l’Executiu, que ha anunciat que s’estudiarà la possibilitat que l’Advocacia de l’Estat es personi en futurs processos sobre delictes sexuals que causin alarma social, per "salvaguardar" els interessos de les víctimes.

Així ho ha explicat la portaveu del Govern espanyol en la roda de premsa del Consell de Ministres, en què ha destacat que l’Executiu respecta les decisions judicials, però alhora es fa "eco del’alarma social" que ha generat la posada en llibertat, i davant d’això "vol protegir" les dones i les joves. Per a això, ha detallat dues iniciatives ja posades en marxa, la proposició de llei que ara es tramita al Congrés per millorar la formació dels jutges, i la reforma del Codi Penal i altres lleis que està estudiant la comissió de codificació del Ministeri de Justícia. S’hi afegirà la possible personació en futurs processos de delictes sexuals. 

Notícies relacionades

"Una sentència condemnatòria sempre és perillosa en el sentit que pugui ser propensa a la fuga. Volem protegir les dones i les joves d’aquest país", ha assegurat Celaá, que s’ha posat al costat de la víctima al considerar com a "fet provat" que ella "va dir no", una cosa que, segons la seva opinió, també és en l’"ambient social". 

Els condemnats van ser, no obstant, condemnats a nou anys i mig de presó per abús sexual i no per agressió al no apreciar el tribunal que hi hagués intimidació ni violència sobre la víctima, la qual cosa va causar la primera onada de protestes als carrers i indignació amb la sentència judicial.  

Temes:

Govern La Manada