JUDICI A L''ESTAFADOR DE L'AMOR'

La fiscal a l''estafador de l'amor': "Parlava de negocis milionaris i enganyava les dones"

Albert Crivillé s'asseu al banc dels acusats per haver-se apropiat de 2.280 euros d'una de les seves víctimes

L'acusat, que ja té 25 denúncies en contra seu, admet que la noia el va ajudar, però que li va tornar els diners

c4ce5505-394e-450a-9c41-030f084c64d0-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Barcelona

Albert Cavallé, conegut com l’‘estafador de l’amor’,Albert Cavallé,  ha entrat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia a pas ràpid. Pantalons texans, camisa blava, vambes... En una sala l’esperava la jutge per jutjar-lo per haver estafat suposadament una dona amb qui va mantenir una relació sentimental.

La fiscal ha sigut molt  clara en el judici: “Deia que es dedicava a inversions privades i parlava de negocis milionaris per donar una idea de solvència i a partir d’allà enganyava les seves víctimes”. A M. li va demanar diners i va ser estafada per “la seva bona voluntat”. Remuntant-se als seus antecedents per estafa i apropiació (ja està condemnat per fets similars), ha explicat: “Aquest senyor es dedica a això”. Ja té 25 denúncies.

Sense rubor, l’acusat ha assegurat que a M., una de les seves víctimes, la va conèixer el 2015 a través d’uns xats que ell mateix va qualificar d’“executors”, en què es busca “un contacte físic”. És a dir, simplement sexe. Es van veure tres o quatre vegades. La seva relació va ser “amistosa i íntima” i ella “el va ajudar” econòmicament en moments que “no tenia solvència”, per exemple, per pagar l’habitació del pis on vivia amb un amic o per saldar altres despeses.

Tirant pilotes fora, no ha reconegut com a seves les converses que va mantenir amb la dona a través de missatges de Whatsapp i en les quals demanava diners amb excuses diverses.  “Era un préstec i quan vaig poder el vaig tornar”, ha insistit Cavallé. La seva relació amb la noia era "cordial, bona i educada". La defensa va arribar a culpar les víctimes d’haver sigut molt innocents i creure’s les versions de l’‘estafador de l’amor’, alhora que va insistir que no hi va haver engany. La declaració de la perjudicada ha sigut a porta tancada.

No obstant, el fiscal considera que l’'estafador de l’amor' va rebre de M. en "diferents i successives ocasions" diners en quantitats de 150 i 200 euros, fins a arribar a un total de 2.280 euros, "i va simular el seu propòsit de tornar-los", segons l’escrit d’acusació.

Les argúcies

Les argúcies que va utilitzar per estafar la noia van ser variades. En un primer moment, Cavallé li va fer creure que li havien robat la cartera; després, que havia tingut un accident i necessitava una pròtesi i, per últim, que seria sotmès a una intervenció quirúrgica. En aquest últim cas, l’acusat es va comprometre a tornar a la dona la quantitat a través d’una transferència que li faria el seu pare des d’Andorra. Tots els arguments eren excuses per aconseguir que la víctima li entregués els diners.

L’acusació afirma que aquests fets són constitutius d’un delicte d’estafa o d’apropiació indeguda, per la qual cosa reclama dos anys i sis mesos de presó i el pagament a l’afectada d’una indemnització de 2.280 euros. La defensa en reclama l’absolució.

Notícies relacionades

El segon judici que s’havia de celebrar aquest dimecres contra Crivillé ha sigut suspès, ja que la defensa ha aportat que l’acusat està en tractament psiquiàtric per una depressió (la nòvia el va fer fora de casa després d’assabentar-se de les seves aventures) i ha sol·licitat que l’examini un forense. Així se n’ha recordat. En aquest procés, està acusat d’estafar una altra dona que va conèixer el 2016.

El fiscal relata sobre aquest cas que l’imputat, "guiat per tal d’obtenir un enriquiment patrimonial i aparentant la solvència i la serietat professional que li mancava", va manifestar a aquesta persona que es dedicava a inversions en borsa. D’aquesta manera, li va oferir la possibilitat d’obtenir "ingents beneficis" en un breu lapse de temps. L’acusat va aconseguir que la víctima li donés 2.500 euros que mai no va tornar a veure. L’acusació reclama per això dos anys de presó i la devolució de la quantitat estafada.

Temes:

Estafes