Lliçons fonamentals

Google llança 'Sé genial en internet', el seu programa per ensenyar als infants a navegar segurs

Aquesta eina, ara disponible en espanyol, ensenya els conceptes fonamentals de seguretat

zentauroepp17523377 menores internet171213211836

zentauroepp17523377 menores internet171213211836

1
Es llegeix en minuts

Google ha presentat ‘Sé genial en internet’,la versió en espanyol del seu programa ‘Be internet awesome’ per educar i ajudar els infants que es moguin de manera segura a la xarxa.

Garantir la privacitat dels més petits, que no caiguin en estafes o informació falsa a la xarxa, que comprenguin els riscos a les xarxes socials, i fomentar que es comportin de manera amable i educada a internet són alguns dels pilars principals d’aquest programa infantil del gegant tecnològic.

Google va anar aquest dimarts a l’escola South Gate de Los Angeles (Estats Units), situada en una zona amb una gran majoria de població llatina, on prop d’un centenar de nens van conèixer de primera mà el programa ‘Sé genial en internet’ i van aprendre eines i trucs per espavilar-se sense perills a la xarxa.

"Google és un líder d’internet, així que el que volem fer és dotar les famílies amb els recursos correctes perquè estiguin segurs (a la xarxa)", va indicar en una entrevista amb Efe la líder de 'Be internet awesome’, Jessica Covarrubias.

De manera divertida

La màxima responsable d’aquesta iniciativa va assegurar que proporciona als nens "una manera divertida" d’aprendre sobre internet, mitjançant una web amb jocs i activitats interactives.

"És com amagar-los verdures al menjar sense que els nens se n’adonin", va dir irònicament Covarrubias sobre com es pot fer que els infants s’ho passin bé mentre aprenen.

D’altra banda, els pares i els mestres obtindran recursos i material curricular per guiar els nens en elmón cibernètic.

Notícies relacionades

"Molts joves, des de molt petits, utilitzen dispositius mòbils, tenen accés a internet, utilitzen xarxes socials. Vam veure la necessitat de poder educar-los a prendre bones decisions", va dir Jesús García, portaveu de Google.

"Volem estar segurs que els joves entenen que quan alguna cosa es publica a internet té conseqüències", va afegir.

Temes:

Nens Google