DESTACATS DEL DIA

Sánchez pretén esgotar legislatura i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp43835310 pedro sanchez entrevista tve180618220200

zentauroepp43835310 pedro sanchez entrevista tve180618220200 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

1) Pedro Sánchez ha concedit la seva primera entrevista com a president del Govern, i ho ha fet en directe als canals estatals de RTVE. El cap del Govern ha anunciat que la seva "aspiració" és que les eleccions generals se celebrin a mitjans del 2020, és a dir, pretén esgotar la legislatura. També és partidari d’acostar els dirigents independentistes presos a les presons de Catalunya i, ben aviat, "a començaments de juliol",  es reunirà amb el president Quim Torra.


2) Iñaki Urdangarin ha ingressat a la presó avilesa de BrievaIñaki UrdangarinBrieva per complir la condemna decinc anys i 10 mesos imposada pel jutge. El cunyat del Rei està reclòs a la presó de donespresó de dones en què ja va estar l’exdirector general de la Guàrdia Civil Luis Roldán el 2005. El marit de la infanta Cristina viu en un pavelló aïllat de la resta de les internes.


3) Alberto Núñez Feijóo, el que semblava el relleu natural de Mariano Rajoy al capdavant del PP, ha anunciat que no deixarà la presidència de la Xunta i del PP gallec per fer el salt a Génova. La seva renúncia obre la guerra successòria en el partit conservador.


Notícies relacionades

4) L’agència de notícies novaiorquesa ProPublica publica una gravació que constata l’experiència traumàtica que estan vivint els menorsProPublica als Estats Units per la política migratòria de "tolerància zero" del’Administració Trump. S’hi pot sentir nens plorant desconsoladament. Malgrat les crítiques que li venen fins i tot des de les files republicanes i de la seva pròpia dona, Melania, Trump continuarà separant els fills d’immigrants dels pares.


5) Noelia Ceroni viu a Barcelona des de fa 22 anys. Ara, li han denegat la nacionalitat espanyola perquè no sap respondre preguntes com on se celebren les festes de la Paloma. L’Administració argumenta que "no està adaptada a l’estil de vida espanyol"