Rajoy evita donar suport a les crítiques de Catalá al jutge de 'La manada'

Afirma que la posició del Govern és 'donar suport a les víctimes' i 'si és necessari' canviar el Codi Penal

zentauroepp43243365 graf2302  madrid  09 05 2018   el presidente del ejecutivo  180509100602

zentauroepp43243365 graf2302 madrid 09 05 2018 el presidente del ejecutivo 180509100602 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha evitat aquest dijous donar suport a les crítiques que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va dirigir al magistrat de la sentència de 'La manada’que va demanar l’absolució dels cinc acusats i que han posat en peu de guerra la judicatura, que ha demanat de forma unànime la dimissió del ministre. 

En una d’entrevista en Antena 3, quan li han preguntat si Catalá s’havia equivocar assenyalant que el jutge Ricardo González té un "problema singular", ha evitat contestar i ha assenyalat que la “posició del Govern és el suport a les víctimes i, si és necessari”, canviar el Codi Penal. “Qualsevol idea en el Parlament [sobre com canviar la llei] serà tinguda en compte, el més important és que siguem capaços que aquestes coses no passin mai en el futur i visquem en un país més just”, ha afegit.

Notícies relacionades

Així mateix, ha considerat que “les lleis no ho resolen tot” però, si fos necessari, el Govern promourà canvis en la tipificació delsdelictes sexuals. Finalment, ha recordat que la decisió judicial de 'La manada’, que condemna els acusats a nou anys de presó per abús sexual i no per agressió, es potrecórrer

Fins ara cap membre del Govern no ha donat suport a Catalá i al PP tan només Javier Maroto ha considerat que el ministre “va dir el que pensa la gent” sobre el jutge que va demanarl’absolució  dels cinc acusats.