COIT INTERROMPUT

La Sanitat gallega recomana la "marxa enrere" per evitar embarassos

Un fullet informatiu de la web del Servizo Galego de Saúde subratlla que l'eficàcia d'aquest mètode va del 73 al 96%

coito

coito

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un fullet informatiu que està penjat a la pàgina web del Servizo Galego de Saúde ha generat controvèrsia a les xarxes socials a l'incloure la "marxa enrere" o "coit interromput" com a mètode anticonceptiu.

El catàleg, datat a l'abril 2010, pot consultar-se al portal del Sergas dins de l'apartat de Mètodes Anticonceptius sota el nom Els mètodes anticonceptius. Fullet general.

Hi figura el "coit interromput" o "marxa enrere" com a mètode per evitar embarassos amb una eficàcia "del 73% al 96%", si bé aclareix que no protegeix de contraure una malaltia de transmissió sexual (MTS).

Ús correcte i sistemàtic

"Consisteix a retirar el penis de la vagina abans de l'ejaculació, que no ha de produir-se a prop de la vulva. L'eficàcia anticonceptiva depèn de si s'usa correctament i sistemàticament", diu la descripció.

Notícies relacionades

Aquest apartat ha generat crítiques al departament de Sanidade per incloure la "marxa enrere" com un sistema per evitar embarassos, ja que és considerada una pràctica de risc.

Les Juventuts Socialistes de Galícia han sortit al pas de la polèmica i han ironitzat que el PP "hauria de buscar altres mètodes per resoldre la crisi demogràfica" de Galícia "sense enganyar la ciutadania i posar en risc la seva salut".