Aragó demana la seva retirada

Un llibre per a alumnes d'ESO aconsella abstinència sexual contra els contagis

Alguns instituts públics de Catalunya, Aragó, les Canàries, Andalusia, la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa utilitzen aquesta publicació

El text també argumenta que la relació sexual entre humans "no és un mer acte fisiològic, sinó que es realitza en el context de l'amor"

adolescentes

adolescentes

1
Es llegeix en minuts

El Govern d'Aragó ha demanat la retirada d'un llibre de Biologia de tercer d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) que s'utilitza a l'institut Miguel Servet de Saragossa en què es recomana l'"abstinència" i la "fidelitat" com a formes de prevenir les malalties de transmissió sexual (MTS).

L'Executiu autonòmic ha confirmat a Efe que a Aragó s'ha detectat l'ús d'aquest manual per a escolars de 14 anys només en aquest institut públic, i que ja se n'ha demanat la retirada per "continguts inapropiats".

La cadena Ser ha informat avui de la utilització d'aquest manual, de l'editorial catòlica Casals, en centres públics i concertats d'almenys sis comunitats autònomes -Catalunya, Aragó, Canàries, Andalusia, País Valencià i Castella-la Manxa.

En el manual s'assegura que per evitar la sida i altres malalties de transmissió sexual és recomanable practicar l'"abstinència sexual" i la "fidelitat" i, en última instància, utilitzar el "preservatiu o altres mètodes de barrera o químics", encara que aquests "podrien afavorir algunes conductes de risc, com el canvi de parella, tant homosexual com heterosexual".

El text també argumenta que la relació sexual entre humans "no és un mer acte fisiològic, sinó que es realitza en el context de l'amor" i defineix l'avortament com un "problema social" en la seva gran majoria "motivat per causes econòmiques".

Des del Govern d'Aragó han precisat que els centres tenen autonomia per triar els seus materials, però que aquests s'han d'adaptar sempre al currículum educatiu.

Notícies relacionades

Per això, quan es detecta un error en un manual, com és el cas, els mateixos centres ho notifiquen al departament i l'administració educativa actua com ara, demanant-ne la retirada.

En aquest curs, l'Executiu aragonès ja ha demanat la retirada de tres llibres de text més per considerar que tergiversaven la història, al citar la Corona d'Aragó com la "corona catalanoaragonesa", terme inexistent històricament.