previsions optimistes

Neu i esports d'aventura auguren una bona Setmana Santa

El 30% de l'oferta hotelera al litoral de Girona estarà tancada però a l'interior s'espera ocupació alta

La Costa Daurada preveu una ocupació mitjana del 85% gràcies en part a diverses competicions esportives

zentauroepp42665244 turismo180325184544 / Jordi Ribot Punti ICONNA

zentauroepp42665244 turismo180325184544
zentauroepp42665213 turismo180325184510

/

3
Es llegeix en minuts
Carme Escales

Les avançades dates de la Setmana Santa aquest any i les recents nevades i el fred que encara manté importants gruixos esquiables en pistes de tot el Pirineu auguren una bona temporada en aquest parèntesi vacacional. Sobretot a la muntanya, on miren al cel esperant que el sol acompanyi durant els dies festius per poder sumar esquiadors i practicants d'esports d'aventura (a través de 230 empreses a les 13 comarques de Lleida), i acostar-se al 100% d'ocupació turística des de Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. Al Pallars Sobirà ja s'han realitzat les primeres baixades de ràfting pel riu Noguera Pallaresa que, a més, gràcies a l'abundància de neu manté un òptim cabal per a la pràctica d'esports aquàtics. "Tenim moltíssima neu i en molt bon estat. Si el clima durant els dies festius és bo estarem al màxim, i hi haurà públic per a tot", comenta Xavier Bigordà, director de les estacions d'esquí de Port Ainé i d'Espot Esquí. Totes dues estaran obertes fins al diumenge 8 d'abril.

"En l'àmbit global de Lleida, parlem d'un 90% d'ocupació, que serà del 95% al 100% a la muntanya durant els dies festius de la setmana", segons informa el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau. "Com els pagesos, mirem al cel perquè el temps permeti disfrutar tant de l'estat òptim de les zones esquiables com de les activitats d'aventura, senderisme i visites culturals com la de les esglésies del romànic, a la Vall de Boí. I a les comarques del sud de Lleida, de les sortides per contemplar la floració dels arbres fruiters", detalla Castellarnau.

Les estacions de Lleida superen els 250 quilòmetres per al descens d'esquiadors aquesta Setmana Santa. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que durant el període de 10 dies de vacances les estacions de la demarcació despatxin uns 100.000 forfets, 15.000 més que la Setmana Santa de l'any passat.

Girona i Costa Daurada

A Girona, la previsió d'ocupació segons la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona arriba al 85% en zones de muntanya, especialment a la Garrotxa, i una mica menys, un 75%, a la Cerdanya i el Ripollès, on hi ha les estacions d'esquí de la Masella, La Molina, Vallter i Vall de Núria.

Les bones condicions de la neu i un temps benigne podrien portar a penjar el cartell de complet al Pirineu

A la Costa Brava central s'espera entre un 70% i un 75% d'ocupació i entre el 60% i 65 % a l'Alt Empordà, però més a l'interior que al litoral, doncs el 30% de la flota hotelera de la costa de Girona estarà tancada per les baixes temperatures que encara no conviden a disfrutar de la platja en aquesta època de l'any. El perfil de visitant que s'espera és familiar, procedent de l'àrea metropolitana, seguit de francesos, belgues i alemanys.

A la Costa Daurada, malgrat que la platja no sigui encara tampoc el gran reclam per als visitants, el turisme esportiu, amb la coincidència de diversos campionats nacionals i internacionals de futbol, bàsquet, balls de saló i vela, eleven la previsió d'ocupació turística fins a una mitjana del 85%, segons indica la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona. L'obertura de PortAventura World, l'estrena de les cinc noves atraccions del Ferrari Land i la casa de Woody Woodpecker sumen atractiu a l'oferta tarragonina d'aquesta Setmana Santa.

Turisme rural i càmpings

Notícies relacionades

També hi ha bones previsions d'ocupació als establiments de turisme rural. Segons dades de l'Associació de Turisme Rural Girona, els dies més forts seran del divendres 30 fins al dilluns 2 d'abril, amb un 90% d'ocupació que pot arribar al 95% amb reserves d'última hora. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el turisme rural mantindrà una alta ocupació en tota la demarcació, podent arribar al ple de dijous a dilluns i fins a un 85% la resta de la setmana.

Pel que fa a les places de càmping, a Lleida les reserves arriben ja al 85% per als dies festius i estan al 40% per a la resta de dies, en espera també del temps que faci per afegir reserves d'última hora. A Tarragona la previsió d'ocupació de càmpings, que superen les 70.000 places en oferta, està al voltant del 65%.