ABSENTISME LABORAL

La fiscalia arxiva el cas del funcionari valencià que va estar anys cobrant sense anar a treballar

Argumenta que no s'ha acreditat que hagi comès cap delicte perquè va avisar els seus caps

Carlos Recio fitxava cada matí, se n'anava i tornava al final de la jornada per tancar la jornada

zentauroepp39546781 carles recio captura lasexta180321131058

zentauroepp39546781 carles recio captura lasexta180321131058

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Durant anys, Carles Recio, un funcionari de currículum estrambòtic, anava cada dia a primera hora a l'Arxiu de la Diputació de València, fitxava, se n'anava i tornava a primera hora de la tarda per, novament amb la seva empremta dactilar, tancar una qüestionable jornada laboral per la qual cobrava prop de 50.000 euros anuals. Però la Fiscalia Provincial ha arxivat el cas.

Fonts d'aquest òrgan han confirmat a EL PERIÓDICO aquesta resolució i han explicat que, més enllà de les possibles irregularitats administratives, no s'ha acreditat que Recio cometés cap delicte, en part perquè ell mateix va avisar els seus superiors que no tenia cap lloc assignat per fer les seves suposades funcions i cap d'ells va fer res per resoldre-ho.

La Diputació va apartar aquest estiu Recio al determinar en un expedient disciplinari que es va obrir després de denunciar 'El Mundo' aquest cas que havia comès una 'falta greu' i una altra de 'molt greu'. La corporació també va obrir un expedient  a la seva actual cap però el va paralitzar quan la fiscalia va començar a estudiar el cas. Ara, està previst que reprengui l'expedient de la cap d'Àrea que podria acabar amb una 'falta greu' per ser conscient de l'absentisme de Recio i no haver-ne informat.

Escriptor de còmics, proxeneta i absentista

Exmilitant del secessionista GAV (‘Grup d’Acció Valencianista'), pròxim al seu dia a altres grups d'extrema dreta i autor de còmics de sèrie b com 'Fallerela' i 'Españísima', dues heroïnes amb poca roba, Recio va entrar a la Diputació a mitjans de la dècada dels 90, amb l'arribada del Partit Popular a la presidència de la mateixa institució. Primer com a interí i després amb plaça per oposició. La seva feina principal era escriure els discursos dels presidents populars.

Però una dècada després, el 2005, es va descobrir que Recio regentava un prostíbul masculí. L'activitat es feia en un pis de la seva propietat i els ingressos anaven a un compte corrent al seu nom però ell va defensar que simplement intentava ajudar els quatre nois que exercien, a qui segons la seva versió hauria cedit el pis i un compte corrent i ajudat amb la publicitat.

L'escàndol va portar Fernando Giner, expresident de la Diputació, a apartar-lo de les seves funcions i reassignar-lo a l'Arxiu, però ho va fer ‘ascendint-lo’ al crear per a ell un lloc de treball com a cap d'unitat sense funcions assignades. Però els seus responsables directes no el van voler mai. Segons ha explicat Recio els últims mesos, al principi va fer alguns treballs literaris per a la corporació en diferents instal·lacions de la Diputació i finalment va decidir seguir amb ells fora al no tenir ni tan sols un ordinador assignat.

Notícies relacionades

Aquesta ha sigut sempre la seva versió sobre per què no accedia a les instal·lacions de la Diputació després de fitxar tot i que no ha mostrat mai cap dels treballs que segons ell hauria fet aquests anys. Això sí, segons la memòria de l'Administració provincial el 2011 va viatjar a Cuba com a ponent de la Fira Internacional del Llibre.

Una retrospectiva, la seva última burla

Fa tot just un mes, l'Ajuntament de València va suspendre abans que s'inaugurés una exposició que Recio volia fer en una sala municipal que havia reservat a través d'un tercer. Pretenia fer una retrospectiva de la seva activitat amb el provocador títol ‘Carles Recio. Amor a València. Els treballs d'un home que mai ha treballat’.