DRAMA A NÍJAR

El Santa Coloma es mobilitza en solidaritat amb la família de Gabriel

Familiars del nen desaparegut a Almeria assisteixen al camp de futbol per agrair el gest

Llaços blaus, pancartes de peixets i cartes de suport han demanat que el nen torni a casa

42474210 60

42474210 60

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa

Santa Coloma s'ha bolcat aquest diumenge a l'hora de mostrar la seva solidaritat amb la família i els amics de Gabriel. Els peixets catalans han demostrat el seu suport a l'entorn del petit desaparegut avui fa 12 dies a només 100 metres de casa de la seva àvia a Las Hortichuelas, una pedania de Níjar, al Cabo de Gata (Almeria). Una gran ovació ha culminat un acte de mitja hora, previ al partit que disputava la Fundació Gramenet amb el Can Vidalet.

El partit començava a les 11.45 hores però des d'una hora abans, a l'entrada al camp, col·laboradors de la fundació convidaven els assistents a posar-se un llaç blau a la solapa i a escriure una carta als familiars del nen de 8 anys. La solidaritat ha sigut enorme, les llàgrimes i l'emoció dels que escrivien un missatge, igual.

Acte solidari amb Gabriel a l'Estadi Peixauet, a Santa Coloma de Gramenet. / Albert Bertran

"El seu patiment és el nostre"

Unes 40 persones, familiars directes de la família de Gabriel Cruz i amics, han assistit a l'acte, en què una desena de nens han sortit al centre del camp amb una pancarta en què es llegia Tots som Gabriel i el ja mític peixet en un extrem del cartell i la foto del nen somrient a l'altre.

Notícies relacionades

A les grades, els peixets s'han multiplicat. Escrits infantils, peluixos de Nemo, siluetes en blau.

"Ho havíem de fer. Enviar un missatge al poble andalús que el seu poble germà, el català, està amb ell. El seu patiment és el nostre", ha assegurat el president del club, Antonio Morales. Al seu costat hi havia Fran León Carlos Fernández, cosins del pare de Gabriel, commoguts, emocionats, agraïts per l'acte.