Drama a Almeria

El pare de Gabriel demana a les forces de seguretat "una miqueta més" d'esforç per trobar el seu fill

#TodosSomosGabriel: una multitudinària manifestació plena de 'pescaítos' demana la seva tornada a casa

La mare de Gabriel demana visibilitzar el seu fill per "estovar el cor dels que el puguin tenir"

jcarbo42454232 gabriel180309144052 / JOSE LUIS ROCA

jcarbo42454232 gabriel180309144052
jcarbo42454250 gabriel180309144031
ealos42455916 180309231120
zentauroepp42453150 almeria  09 03 18  concentraci n en apoyo al ni o desapareci180309125226

/

3
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

El pare de Gabriel agraeix moltíssim el desplegament de l'operatiu de recerca i de les forces de seguretat per trobar el seu fill, però els demana “una miqueta més" d'esforç. Així ho ha expressat Ángel Cruz, el pare de Gabriel, el nen desaparegut a Hortichuelas el 27 de febrer, en les paraules que ha dirigit aquest divendres al matí a les més de 8.000 persones que, segons la policia municipal, s'han concentrat al centre d'Almeria per demanar l'alliberament del nen.

A les 15.45 hores es compleixen ja deu dies des que es va perdre el rastre del nen i gairebé una setmana des que hi va haver l'últim avanç en la investigació, amb la troballa de la samarreta que aquell dia portava el nen. Des d'aleshores els pares han mantingut l'ànim, ajudats per actes com la concentració a la Puerta Purchena de la capital almerienca, però serà difícil mantenir-lo si des de les forces de seguretat no s'estira algun fil que aproximi de veritat a la localització del nen amb vida.

Dura prova

La concentració ha sigut al mateix temps una injecció d'ànim i una dura prova per als pares, envoltats per cartells amb fotos de Gabriel i dibuixos de pescaítos a les mans dels manifestants que els pares han demanat difondre per les xarxes i posar en portes i finestres. A tots dos, especialment a Patricia Ramírez, la mare, els ha costat contenir les llàgrimes tot i l'experiència que té ella davant els micròfons al treballar de speaker en esdeveniments esportius.

L'actual parella d'Ángel, Ana, situada en primera línia, davant de la tarima, no ha pogut contenir les llàgrimes en nombroses ocasions. “Ho sento, no puc, amb totes aquestes fotos de Gabriel”, s'ha disculpat, poc després que la mare de Patricia, l'àvia materna, hagués de ser retirada perquè s'ha trobat malament.

“Tots som Gabriel” i “El trobarem”. Aquests dos crits han sortit dels colls de persones que hi han anat perquè els sembla “horrible”, “incomprensible” o directament "impossible” el que ha passat, com expressaven a peu de carrer.

Esperances enceses

Patricia i Ángel han fet una crida a secundar les iniciatives posades en marxa per "fer visible" el seu fill i "estovar el cor d'aquells que el puguin tenir retingut". Els pares han subratllat que tenen "les esperances més enceses que mai". 

"Ja són deu dies, precisament des del dia del seu sant, i sabem que comptem amb els millors mitjans al nostre abast però demanem ànim i que l'esforç es multipliqui perquè torni amb nosaltres, torni a l'escola, a jugar amb els seus amics, perquè torni a viure, això volem", ha dit el pare.

Patricia ha dit que saben "que tornarà amb nosaltres" i ha demanat a la gent "que seguiu amb nosaltres perquè és l'única manera possible de treure la part bona de les persones, amb l'amor que estem donant i que ens estan demostrant moltes persones".

Allau de missatges a les xarxes

Poc abans de la concentració, la mare ha transmès un missatge en un vídeo enviat als mitjans: "Esteu inundant les xarxes socials amb els vostres pescaítos, els estem veient als cotxes, a les finestres i us agraïm de tot cor tot el que es pugui fer per fer visible i estovar el cor d'aquells que el puguin tenir retingut".

"Podeu pujar al compte de Twitter @TodosSomosGabri, a la pàgina de Facebook Todos Somos Gabriel o al correu electrònic ayudagrabriel@yahoo.com. O com ja estem veient als cotxes, o a les finestres o un lloc que pugui ser visible i que estovi el cor d'aquells que el puguin tenir retingut", ha dit.

La mare de Gabriel ha exhibit els dibuixos i lemes que a iniciativa dels companys de classe del seu fill han fet tant ella com el pare, Ángel Cruz. "El meu diu Gabriel, la teva llum ens guia i aviat estaràs amb nosaltres. La mare i el del seu pare: Et trobarem molt aviat i sigues fort. El pare", ha llegit.

Notícies relacionades

"No tinc paraules per agrair tot el carinyo que ens esteu donant i que ens ajudeu a ser forts i a aixecar-nos cada matí pensant que en aquest mateix dia tornarà amb nosaltres. Gràcies", ha dit.

Un dia més sense resultats

En un altre escenari, en el de l'entorn de la desaparició, les batudes han continuat sense resultat. Dissabte seguiran amb ànim renovat i concurs de més voluntaris que ja s'han començat a acostar a Las Negras aprofitant el bon temps i el principi del cap de setmana.