Anar al contingut

SEGONS EL SERVEI METEREOLÒGIC DE CATALUNYA

Un informe confirma que Cardona va registrar un tornado

Va tenir un recorregut de nou quilòmetres, amb una amplada màxima de 500 metres i vents de fins a 180 quilòmetres per hora

El Periódico

Un informe confirma que Cardona va registrar un tornado

RobinTownsend

El fenomen meteorològic que va afectar Cardona i Navàs, a la comarca del Bages, el 7 de gener passat va ser un tornado que va tenir un recorregut de nou quilòmetres, amb una amplada màxima de 500 metres i vents de fins a 180 quilòmetres per hora. Es va tractar del primer tornado observat en un mes de gener des del 1997 i un dels més forts des del 2008.

Així consta en l'informe tècnic elaborat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en què es ressalta que el tornado es va produir enmig d'una situació de precipitacions generals que van ser localment fortes a les 00:50 hores. El tornado es va originar al terme de Cardona, va afectar diverses edificacions i zones de bosc i va recórrer uns nou quilòmetres, fins a entrar al terme municipal de Navàs i dissipar-se abans d'arribar al nucli de Linya.

Segons el resultat de l'informe, el tornado va tenir una amplada mitjana d'entre 200 i 300 metres, encara que va arribar als 500 metres a la part central de la trajectòria, que va causar destrosses, entre altres instal·lacions, a la granja Pintó de Cardona.

Els principals danys que va causar el tornado es van produir al barri de Segalers, on diverses masies i rafals van registrar destrosses considerables a les teulades i en algunes parets. "S'han arribat a trobar plaques metàl·liques i d'uralita a més de 500 metres de distància dels rafals d'on van ser arrencades", assenyala l'estudi.

Aquell mateix dia una forta ràfega de vent, semblant a un petit tornado, també va provocar danys materials a les poblacions de Cistella, Terrades i Navata, a la comarca gironina de l'Alt Empordà. 

0 Comentaris
cargando