A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Un violador en sèrie a una víctima: "Aquí et quedes, puta"

Comença el judici contra un home acusat de cinc agressions sexuals al barri barceloní de l'Eixample

El fiscal sol·licita 87 anys de presó per a Francisco Javier Corbacho, que va actuar el 2004, el 2015 i el 2016

zentauroepp41525329 barcelona 08 01 2018  sciedad  juicio a francisco corbacho  180108113435

zentauroepp41525329 barcelona 08 01 2018 sciedad juicio a francisco corbacho 180108113435

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

6,30 hores. 25 de setembre del 2004. Fa més de 13 anys. Una dona va entrar al portal del seu domicili al barri barceloní de l'Eixample. Francisco Javier Corbacho Méndez, segons la fiscalia, li va passar el braç pel coll, la va immobilitzar i la va empènyer cap a dins de la finca, fins a l'ascensor. Ella va començar a cridar. L'home li va tapar la boca i la va obligar a despullar-se. “Tinc la regla”, li va contestar la noia. Ell la va amenaçar amb penetrar-la. Davant les seves súpliques que no ho fes, el violador va insistir: “O me la xupes o et follo”. Després, li va posar una navalla al coll, la va agafar pel cap i la va obligar a fer una fel·lació. Abans de marxar li va dir: “Aquí et quedes, puta”.

Corbacho, ja condemnat per un delicte d'abusos sexuals, ha tornat a seure aquest dilluns en un banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona. La fiscalia reclama per a ell 87 anys de presó per cinc delicte d'agressió sexual i tres de robatori amb intimidació, al considerar que va assaltar cinc dones quan tornaven a casa seva. La manera d'operar i la descripció facilitades per les víctimes van conduir a la seva detenció el març del 2016. La prova de l'ADN el va acabar d'incriminar. La seva esperma coincideix amb les violacions. El judici ha començat a porta tancada amb la declaració de les dones agredides. L'acusat, que va llançar una mirada desafiadora abans d'entrar a la sala, serà interrogat en últim lloc, possiblement dimecres. "Les dones han declarat darrere d'una mampara i s'han ratificat en les seves denúncies, en les quals han reconegut l'acusat com a autor de l'agressió", ha assegurat l'advocada Ambar Ladrón de Guevara, que exerceix l'acusació en nom d'una víctima. 

Es desconeix del cert si Corbacho va tornar o no a actuar des del 2004 fins al 2015. L'únic que consta és que va tenir una condemna per abusos sexuals el 2014. Va ser l'octubre del 2015 i gener del 2016 quan suposadament va assaltar les seves altres quatre víctimes (la primera el 2004) als portals de casa seva. Quan els Mossos van parlar amb algunes d'elles després de ser agredides i abans que el processat fos detingut, els agents es van adonar que estaven davant un suposat violador en sèrie. Van anotar a les seves llibretes les característiques del seu agressor i les versions eren similars: home amb barba, d'uns 40 anys, corpulent, armat amb un ganivet i d'uns 1,85. 

La sospita

Notícies relacionades

Corbacho, que aquest dilluns no portava barba, va ser arrestat el març del 2016 per dos mossos de paisà integrants d'un dispositiu muntat per caçar-lo. Els va cridar l'atenció la descaradura anb què un home seguia una dona: “Li deixava mig carrer d'avantatge” i es valia dels quioscos, parades d'autobús o cotxes aparcats per ocultar-se. Davant el portal de casa seva, la noia va treure les claus de la bossa, va obrir la porta i va entrar. El sospitós "va esprintar" i va evitar que es tanqués. Els agents es van abalançar fins a la porta i van veure a través del vidre que la dona havia arribat a l'ascensor. Quan l'home va tornar al carrer, el van arrestar.

Les proves que s'han recollit durant la investigació ha permès que Corbacho segui ara al banc dels acusats per les cinc agressions sexuals. A una de les víctimes, després d'abordar-la el 12 d'octubre del 2015, va arribar a dir-li: “Si et portes bé no et passarà res”. Després la va obligar a fer-li una fel·lació. I no prou content, li va prendre els diners que portava. El mateix va fer amb tres dones més. A una altra agredida, després d'ensenyar-li un ganivet, li va dir: "Calla o te'l poso". A més de la pena de presó, el fiscal sol·licita que es prohibeixi a l'acusat acostar-se a les seves víctimes, així com la seva llibertat vigilada durant vuit anys.