DESTACATS DEL DIA

El PSOE demana un 155 amb eleccions immediates i altres notícies del dia, en un minut

Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat al centre de Barcelona en protesta per l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. / CAMILA TOVAR TRUJILLO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) El PSOE vol que un ministre de Rajoy gestioni Catalunya amb el 155 fins a les eleccions. Els socialistes defensen que l'aplicació de l'article comporti la convocatòria d'eleccions com més aviat millor.


2) Unes 200.000 persones protesten a Barcelona contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Els participants portaven espelmes i cartells per exigir la llibertat dels "presos polítics". La cera deixada per les espelmes ha obligat a tallar la Diagonal per netejar la via.

JULIO CARBÓ / Concentració per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart, a Barcelona. / 


3) Espanya presenta avui a Brussel·les la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament en un clima enrarit per la tensió a Catalunya.

 / JOAN PUIG / Imatge de la torre Glòries, antiga seu d'Agbar.

Notícies relacionades

4) El Govern tornarà a apujar les pensions només el 0,25% al gener. El Pla Pressupostari presentat a Brussel·les assumeix la pujada mínima de les prestacions socials per al 2018.

AGUSTÍN CATALÁN / Báñez i Montoro, en un ple del Congrés.  / 


5) El Barça s'enfronta avui a l'Olympiacos, l'exequip de Valverde, que qualifica el partit d'"emocionant i especial". Abans que comenci, una gran pancarta al Camp Nou demanarà "diàleg, respecte i esport", en referència a la situació política a Catalunya. També a la Champions, el Madrid va punxar a casa ahir davant el Tottenham (1-1).

JORDI COTRINA / Valverde, a la sala de premsa de la ciutat esportiva. /