El Madrid també punxa a casa a Europa

El Tottenham es va avançar al cap de mitja hora i l'equip de Zidane només va poder empatar amb un gol de penal, obra de Cristiano

undefined40577619 soccer football   champions league   real madrid vs tottenha171017223659

undefined40577619 soccer football champions league real madrid vs tottenha171017223659 / SERGIO PEREZ

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

A més a més de fer-ho a la Lliga, el Madrid també punxa a casa a la Champions. Ho va fer davant un Tottenham valent, que li va plantar cara i que es va avançar en el marcador amb un gol de Varane en pròpia porta. La resposta només va poder arribar per mitjà d’un penal en un xoc que es presumia com un duel de pistolers entre Harry Kane i Cristiano Ronaldo, que va marcar la pena màxima per emportar-se el consol d’empatar a cinc gols en aquesta fase de grups amb el davanter de moda a Europa.   

En una nit per a dos grans porters, Lloris i Navas, Madrid i Tottenham van treure el millor del seu repertori per firmar unes taules que van fer justícia a un enfrontament que va començar amb sorpreses en les dues alineacions. Al Madrid, Zidane va apostar per Achraf al lateral dret en detriment de Nacho. Una decisió, en principi, massa arriscada, encara que el noi es va atrevir amb Vertonghen fins a participar en nombroses accions ofensives del seu equip. Al davant, la sorpresa va ser Llorente, que es va convertir en el guardaespatlles de Harry Kane, el killer de l’equip anglès.

L’altra novetat de l’equip anglès va estar en la línia de cinc que va dissenyar Pocchettino per a una defensa molt atenta a les incursions d’Isco. El jugador malagueny, molt ficat en el seu paper de cap de les operacions al balcó de l’àrea, va començar a agitar una nit en què Cristiano, quatre gols a la Champions, dirimiria el seu desafiament amb Kane, que en suma cinc, amb un cop de cap al pal arran d’una centrada d’Achraf. El rebuig va quedar per a Benzema, però va rematar fora (m. 4).

Ocasions angleses

Semblava que el disseny del partit seria un d’aquells en què el Madrid s’apodera de la pilota i cuina les jugades. Tot això davant un rival que gairebé no transmetia més preocupacions que la de defensar la seva àrea. Però del no-res, l’equip de Pochettino va treure petroli en un córner llançat per Eriksen que Kane va rematar  de cap i que va obligar Keylor Navas a treure una mà salvadora (m. 19). Com si haguessin esperat el seu moment, els 'Spurs' tornaven a crear perill un minut després en un rematada de Llorente que va allunyar Casemiro abans de trepitjar el davanter navarrès a l’àrea.

Atac de nervis

Per si no estava prou avisat del perill anglès, una centrada de Sissoko la va desviar Varane, enganxat a Kane, al fons de la seva porteria (m. 27). Un gol que va desencaixar la cara del Madrid, que va veure com Navas salvava el segon al refusar un xut d’Aurier. De la desesperació de l’equip de Zidane en donava bona mostra Cristiano, que va clavar un cop a Vertonghen i va veure la targeta groga.

Notícies relacionades

En ple atac de nervis del Madrid, va tornar a emergir Isco per estirar un equip que no era capaç de tancar les seves ocasions. Ho va fer després d’una bona combinació entre Modric, Benzema i Kroos, a qui  Sánchez va fer caure dins de l’àrea. El penal el va llançar Cristiano per igualar un xoc que es va trencar a la segona part amb arribades dels dos equip. La més clara la va tenir Benzema, que va veure com el seu cop de cap el va treure Lloris de miracle (m. 54). El mateix va fer Navas en un xut de Kane que el costa-riqueny va refusar amb una mà prodigiosa (m. 71).

En plena ruleta russa, cap va encertar a desequilibrar un partit notable en què els porters van retallar l’espectacle dels gols.   

Reial Madrid, 1 - Tottenham, 1

<strong>Reial Madrid</strong>: Keylor Navas (8); Achraf (6), Ramos (6), Varane (6), Marcelo (6); Kroos (6), Casemiro (6), Modric (6), Isco (7); Benzema (4), Cristiano Ronaldo (6).