L'"emocionant" partit de Valverde

L'entrenador del Barça parla amb gratitud de l'Olympiacos, amb el qual va guanyar cinc títols

zentauroepp40572798 barcelona  17 10 2017      deportes   el entrenador del fc b171017185038

zentauroepp40572798 barcelona 17 10 2017 deportes el entrenador del fc b171017185038 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

La cita amb l’Olympiacos no genera cap sensació particular entre l’afició culer; entre altres raons, perquè el Barça no s’ha enfrontat mai al club grec que visita el Camp Nou (20.45 hores) El principal, l’únic interès, resideix en la consecució dels tres punts que encarrili la classificació. El duel del Camp Nou sí que és «emocionant i especial» per a Ernesto Valverde, que conserva una indissimulada devoció per un dels equips que ha dirigit.

Valverde va estar tres temporades a l’Olympiacos. Va guanyar el doblet de Lliga i Copa en la seva primera experiència (2008-09) i més tard, després d’una amarga etapa al Vila-real, en què ni va completar mitja campanya, va tornar al Pireu per conquistar dues Lligues i una Copa més en dos anys (2010-12). «No sé per què els caic tan bé», va reconèixer ahir, com si els títols no fossin prou raó. Perviu des d’aleshores un connexió més profunda i no tan material entre Valverde i el club grec, fins al punt que el tècnic es va fotografiar amb diversos periodistes hel·lens a la sala de premsa. «Ja vaig dir quan me’n vaig anar que una part del meu cor es va quedar allà», va repetir ahir.

EQUIP «AMB FORTALESA» 

La part principal és a Barcelona. Aquesta nit s’obre un parèntesi en aquella cordial i amorosa relació. El Barça pretén consolidar el liderat i, sobretot, les bones sensacions que emet. El tècnic veu el seu equip «amb fortalesa», recuperat ja de les dues derrotes de la Supercopa davant el Madrid. El fet d’haver salvat dos partits en què perdia al descans (a Getafe i davant l’Atlètic) és el senyal que l’equip està en el bon camí a parer del seu guia.

«L’equip té esperit, lluita i ha sabut capgirar una situació complicada», valorava Valverde. En tots dos partits, va recórrer a la banqueta i va saber canviar el rumb del joc i, sobretot, el signe del marcador. «Ho van fer possible els jugadors», va dir el tècnic, atribuint l’èxit a la bona feina dels seus homes.

ALBA ES LESIONA

«Hi ha jugadors que són capaços de trencar un partit», sosté. Un d’ells és Paulinho, un futbolista «diferent» perquè «pensa més en l’arribada que en la construcció». Les característiques del brasiler permeten a l’entrenador maniobrar si els plans inicials no surten bé. En aquest sentit, va valorar positivament la tasca d’André Gomes, perquè va complir amb l’objectiu que tenia encomanat: havia de tapar la banda esquerra per impedir les incursions de Filipe Luis.

Una lesió impedirà aquesta nit les de Jordi Alba. El defensa es va lesionar en l’entrenament i amb una sobrecàrrega a l’adductor de la cama dreta deixa el lloc lliure a Lucas Digne. La vacant a la llista permet el retorn de Paco Alcácer.

TRENCAR PARTITS 

Notícies relacionades

Però el futbolista que més vegades trenca un partit és Leo Messi. Arribat l’ocàs de l’any, comença la xerrameca sobre la Pilota d’Or, un assumpte que només competeix Messi i Cristiano Ronaldo. Tots dos s’han repartit els trofeus de l’última dècada. «Tots sabem qui és el millor, no cal una pilota més o menys», va opinar Valverde, que va voler focalitzar l’atenció en l’entranyable cita europea.

«El que més em preocupa de l’Olympiacos és la necessitat que té de guanyar i l’entusiasme: competeix sempre fins al final, ho sé per experiència», va dir Valverde del tercer rival de la Champions, que acumula dues derrotes. «Tindrem poques oportunitats de puntuar, però hem d’esgotar-les. Si tenim una bona actuació serà un reforç psicològic. Dir que venim a disfrutar del partit en el futbol professional no és del tot cert», va explicar Takis Lemonis, l’entrenador de l’Olympiacos, amb por.