FINESTRETES TANCADES

Trobat buit al fons del pantà el cotxe de la parella desapareguda a Susqueda

El vehicle ha sigut localitzat dins de l'aigua i amb les finestres tancades

La intenció dels dos joves veïns del Maresme era fer una excursió en caiac per l'embassament

Els nois s’hi havien traslladat per fer una excursió en caiac. / ACN/MARINA LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Susqueda

Els serveis d'emergència han localitzat aquest dilluns al vespre l'Opel Zafira de color blau utilitzat per una parella de joves del Maresme, Marc Hernández, de 23 anys, i Paula Mas, de 21, desapareguts des de dijous passat. El vehicle estava buit, a l'interior de l'embassament de Susqueda (Selva), on els nois s'havien traslladat per fer una excursió en caiac.

El dispositiu de recerca l' han format aquest dilluns vuit dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, dues embarcacions i un helicòpter. També s'han mobilitzat unitats d'intervenció de muntanya, per rastrejar els boscos del voltant, i una unitat aquàtica, per dragar el fons del pantà. La recerca, en què col·laboren així mateix efectius dels Mossos d'Esquadra, també s'ha ampliat fins a localitats com Tamariu o el Montseny. 

Notícies relacionades

La investigació s'ha centrat durant el dia en el fons de l'embassament i a analitzar les imatges de les càmeres de videovigilància que hi ha als vials d'accés a la zona, per tractar de delimitar el parador del vehicle, localitzat ja al vespre. Segons ha explicat el cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Toni Valdepeñas, "la principal dificultat de la investigació és l'amplitud de la zona, ja que és difícil rastrejar exactament una zona definida". "Estem abastant una superfície molt àmplia", ha explicat. 

Els joves desapareguts són veïns de Cabrils i d'Arenys de Munt. La família ha demanat la col·laboració de la ciutadania a través de les xarxes socials per poder trobar els joves com més aviat millor. En el cas que algú els vegi, la família demana que es contacti amb el 112 o amb algun d'aquests telèfons: 639632104 i 644 307690.