AL VALLÈS ORIENTAL

Veïns de Sant Celoni esborren de forma col·lectiva una pintada racista

cmontanyes39760824 celoni170821191028

cmontanyes39760824 celoni170821191028

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ningú a Sant Celoni sap exactament quant de temps va durar la pintada original -"Putos moros morts"-, però va ser ben poc. Quan els fidels d'una de les mesquites de la localitat la van trobar a la seva façana principal el diumenge a primera hora del matí, el missatge ja havia sigut ratllat, malgrat que encara es llegia perfectament. Algú, aquella mateixa matinada, havia traçat una ratlla sobre el text racista, dibuixat cors al seu voltant i escrit un "no al racisme". 

Aquest dilluns al migdia, una trentena de veïns d'aquest municipi del Vallès Oriental s'han reunit a les portes del lloc de culte per repintar de forma col·lectiva la façana i, sobretot, mostrar el seu suport a la comunitat musulmana. 

"Això no va d'orígens ni de religions. Aquí només hi ha dos bàndols. El dels bàrbars, en què estan els que venen armes, els que comenten atemptats i els que fan pintades racistes, i la resta. No permetrem que trenquin la convivència", assenyala Anna Harder, la veïna que, de forma espontània a través del seu mur de Facebook, ha convocat l'acció. 

"Hem de vetllar per la convivència"

"Aquesta pintada era una atac a tots els veïns de Sant Celoni. A tots. Tots som Barcelona, tots som Cambrils i tots som Ripoll. Hem de vetllar per la convivència com fins ara, no són ells i nosaltres", prossegueix Harder, que no para de rebre felicitacions i mostres d'agraïment per part dels veïns concentrats.

Notícies relacionades

Bakebba Jikineh, portaveu de la comunitat de la mesquita, ha agraït el suport del poble -"ens hem sentit molt acompanyats"- amb les seves paraules, el seu somriure, i amb begudes refrescants fresques típiques del seu país que ha ofert als que pintaven sota el sol d'agost. Molts d'ells eren persones que mai havien creuat una paraula amb els fidels de la mesquita, però de qui aquest dilluns s'han acomiadat amb emotives abraçades que posaven la pell de gallina.

Entre els improvisats pintors, des de nens de tots els orígens que volien posar el seu granet de sorra, fins a senyores grans veïnes de la mesquita, que de forma simbòlica han volgut també donar el seu cop de brotxa contra el racisme i la islamofòbia.