DISCRIMINACIÓ

Un 'pub' de Lleida impedeix l'entrada a 14 joves amb síndrome de Down

El propietari ha demanat disculpes i ha al·legat que alguns clients marxaven del local degut a la seva presència

cmontanyes38001503 170409185029

cmontanyes38001503 170409185029

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / LLEIDA

El 'pub' de Lleida Fissure va impedir l'entrada a un grup de 14 joves amb síndrome de Down que pretenien accedir al local divendres a la nit quan estaven de festa amb els seus monitors. Els Mossos d'Esquadra van haver de mediar entre les dues parts a petició d'un monitor que acompanyava el grup, han informat fonts policials a Europa Press.

Des del 'pub' ja han demanat disculpes a l'organització i han reconegut el seu error. Al·leguen que la decisió de prohibir-los l'entrada respon a una "decisió empresarial" ja que alguns clients abandonaven l'establiment degut a la presència dels joves.

DUES SETMANES CONSECUTIVES

Els joves ja havien sigut vetats divendres passat al mateix local, al·legant que en aquells moments se celebrava una festa privada. Aquest divendres un monitor va accedir abans al local per assegurar-se que no hi havia cap acte privat però quan hi va anar amb tot el grup se'ls va prohibir l'entrada.  

Notícies relacionades

L'Associació Down Lleida a la qual pertanyen els joves té previst denunciar els fets davant la Fiscalia per vulnerar els drets de persones amb discapacitat intel·lectual segons expliquen a la seva pàgina web. De moment els Mossos d'Esquadra no han rebut encara cap denúncia referent a l'incident, segons les citades fonts.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuán, ha emplaçat els responsables del local a visitar l'associació perquè puguin conèixer els joves i "demanar-los perdó directament perquè és el mínim que poden fer".