Google dedica el 'doodle' del dia a la troballa del sistema planetari

Una animació recrea els set exoplanetes

doodle-descubrimiento-exoplanetas

doodle-descubrimiento-exoplanetas

1
Es llegeix en minuts

Google dedica el 'doodle' del dia a la transcendental troballa d'un sistema planetari de set exoplanetes similars en dimensions i massa a la Terra. El descobriment suposa un pas gegant en l'exploració espacial i la recerca de vida fora del nostre sistema solar. 

El 'doodle' és una animació que remet a les notícies aparegudes sobre el tema.

El sistema, localitzat per un grup internacional d'astrònoms i l'estudi del qual ha sigut publicat per 'Nature', té tant el nombre més alt de planetes de la mida de la Terra com el nombre més gran de mons que podrien comptar amb aigua líquida en superfície.

Els sis planetes més pròxims a l'estrella, probablement rocosos, poden tenir una temperatura a la superfície d'entre 0 i 100 graus, el rang en què hi pot haver aigua líquida, i tres d'ells estan en l'anomenada "zona habitable", per la qual cosa són candidats especialment prometedors per albergar vida.

Notícies relacionades

A només 40 anys llum de la Terra, els cossos acabats de descobrir giren en òrbites planes i ordenades al voltant de TRAPPIST-1, una estrella nana ultrafreda amb una brillantor gairebé mil vegades menor que el Sol.

El nou sistema és rellevant per als científics per la seva proximitat a la Terra en termes astronòmics i perquè és el primer que compta amb set planetes d'unes dimensions similars al nostre, així com per la reduïda mida de la seva estrella, una particularitat que simplificarà l'estudi del clima i l'atmosfera d'aquests mons.