IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES

Receptes de postres per al menú de Nadal

1
Es llegeix en minuts
Miquel Sen
Miquel Sen

Periodista

ver +

CREMA DE CARAMEL DE MASCARPONE I TARONJA 

Ingredients

  • 5 ous
  • 600 ml de llet
  • 150 g de mascarpone
  • 100 g de sucre
  • la ratlladura d'una taronja
  • 150 g de sucre per al caramel
  • 2 cullerades de Grand Marnier (optatiu)
  • taronges confitades per decorar

Preparació

Preescalfem el forn a 170º. En un cassó hi posem el sucre i dues cullerades d'aigua, removem fins que es dissolgui el sucre i arribi al punt de caramel. El repartim en un motllo rectangular i el deixem refredar. Bullim la llet amb la ratlladura de taronja i ho deixem infusionar. Batem els ous amb els 100 g de sucre i el mascarpone, hi afegim la llet temperada perfumada per la taronja i el Grand Marnier. Aboquem la barreja sobre el caramel i posem el motllo al forn al bany maria amb l'aigua que arribi a la meitat del motllo. El tapem amb paper d'alumini, hi fem un forat perquè surti el vapor i ho deixem coure 50 minuts. Comprovem si la crema està quallada. Deixem refredar, desemmotllem i servim acompanyat de taronja confitada.


EL MILLOR PASTÍS DE XOCOLATA DEL MÓN

Ingredients

  • 200 g de xocolata negra
  • 200 g de mantega salada
  • 150 g de sucre
  • 100 g de sucre moreno
  • 5 ous XL
  • una cullerada ben plena de fècula de blat de moro
  • cacau en pols

Per als vidres de caramel i avellanes:

  • 200 g de sucre
  • 4 cullerades d'aigua
  • 100 g d'avellanes torrades i picades
  • una mica d'oli neutre

Preparació

Notícies relacionades

Fonem la xocolata al bany maria i, fora del foc, hi afegim la mantega fins que tinguem una massa homogènia. Hi incorporem les dues classes de sucre i ho deixem refredar. Hi afegim els ous d'un en un, hi posem la fècula de blat de moro integrant-la amb compte i col·loquem la preparació en un motllo que posarem al forn, a 180º, durant 25 minuts. El deixem refredar i el guardem a la nevera. Desemmotllem el pastís una hora abans de servir i hi escampem cacau en pols per sobre.

Fem un caramel amb 200 g de sucre i 4 cullerades d'aigua. L'aboquem sobre un full de paper de forn pinzellat amb oli neutre i hi repartim les avellanes. Ho tapem amb un altre full de paper i hi passem el corró per deixar el caramel com més fi millor. Deixem que es refredi (no posem el caramel a la nevera perquè no s'estovi). El retirem del paper i el trossegem. Decorem el pastís amb els vidres.