IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes de postres per al menú de Nadal
CREMA DE CARAMEL DE MASCARPONE I TARONJA
Ingredients
- 5 ous
- 600 ml de llet
- 150 g de mascarpone
- 100 g de sucre
- la ratlladura d'una taronja
- 150 g de sucre per al caramel
- 2 cullerades de Grand Marnier (optatiu)
- taronges confitades per decorar
Preparació
Preescalfem el forn a 170º. En un cassó hi posem el sucre i dues cullerades d'aigua, removem fins que es dissolgui el sucre i arribi al punt de caramel. El repartim en un motllo rectangular i el deixem refredar. Bullim la llet amb la ratlladura de taronja i ho deixem infusionar. Batem els ous amb els 100 g de sucre i el mascarpone, hi afegim la llet temperada perfumada per la taronja i el Grand Marnier. Aboquem la barreja sobre el caramel i posem el motllo al forn al bany maria amb l'aigua que arribi a la meitat del motllo. El tapem amb paper d'alumini, hi fem un forat perquè surti el vapor i ho deixem coure 50 minuts. Comprovem si la crema està quallada. Deixem refredar, desemmotllem i servim acompanyat de taronja confitada.

EL MILLOR PASTÍS DE XOCOLATA DEL MÓN
Ingredients
- 200 g de xocolata negra
- 200 g de mantega salada
- 150 g de sucre
- 100 g de sucre moreno
- 5 ous XL
- una cullerada ben plena de fècula de blat de moro
- cacau en pols
Per als vidres de caramel i avellanes:
- 200 g de sucre
- 4 cullerades d'aigua
- 100 g d'avellanes torrades i picades
- una mica d'oli neutre
Preparació
Notícies relacionadesFonem la xocolata al bany maria i, fora del foc, hi afegim la mantega fins que tinguem una massa homogènia. Hi incorporem les dues classes de sucre i ho deixem refredar. Hi afegim els ous d'un en un, hi posem la fècula de blat de moro integrant-la amb compte i col·loquem la preparació en un motllo que posarem al forn, a 180º, durant 25 minuts. El deixem refredar i el guardem a la nevera. Desemmotllem el pastís una hora abans de servir i hi escampem cacau en pols per sobre.
Fem un caramel amb 200 g de sucre i 4 cullerades d'aigua. L'aboquem sobre un full de paper de forn pinzellat amb oli neutre i hi repartim les avellanes. Ho tapem amb un altre full de paper i hi passem el corró per deixar el caramel com més fi millor. Deixem que es refredi (no posem el caramel a la nevera perquè no s'estovi). El retirem del paper i el trossegem. Decorem el pastís amb els vidres.
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- Previsió del Meteocat Catalunya activa avisos grocs i taronges davant les fortes pluges previstes per a aquesta setmana
- Torna el mític Tren Granota
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- BCN reobrirà una casa modernista per a concerts de música clàssica
- TELEVISIÓ I MAS Una espècie en extinció
- Barcelona, protagonista La ciberseguretat creix i busca talent a Catalunya
- Ciclisme Vos obsequia la Vuelta amb un triomf de prestigi a Sant Boi
- TRIOMF A MONTILIVI L’immortal Stuani ressuscita el Girona, que fuig del descens
- El protagonista Marcus Thuram, el nen de la Barça Escola