IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes de postres per al menú de Nadal
CREMA DE CARAMEL DE MASCARPONE I TARONJA
Ingredients
- 5 ous
- 600 ml de llet
- 150 g de mascarpone
- 100 g de sucre
- la ratlladura d'una taronja
- 150 g de sucre per al caramel
- 2 cullerades de Grand Marnier (optatiu)
- taronges confitades per decorar
Preparació
Preescalfem el forn a 170º. En un cassó hi posem el sucre i dues cullerades d'aigua, removem fins que es dissolgui el sucre i arribi al punt de caramel. El repartim en un motllo rectangular i el deixem refredar. Bullim la llet amb la ratlladura de taronja i ho deixem infusionar. Batem els ous amb els 100 g de sucre i el mascarpone, hi afegim la llet temperada perfumada per la taronja i el Grand Marnier. Aboquem la barreja sobre el caramel i posem el motllo al forn al bany maria amb l'aigua que arribi a la meitat del motllo. El tapem amb paper d'alumini, hi fem un forat perquè surti el vapor i ho deixem coure 50 minuts. Comprovem si la crema està quallada. Deixem refredar, desemmotllem i servim acompanyat de taronja confitada.
EL MILLOR PASTÍS DE XOCOLATA DEL MÓN
Ingredients
- 200 g de xocolata negra
- 200 g de mantega salada
- 150 g de sucre
- 100 g de sucre moreno
- 5 ous XL
- una cullerada ben plena de fècula de blat de moro
- cacau en pols
Per als vidres de caramel i avellanes:
- 200 g de sucre
- 4 cullerades d'aigua
- 100 g d'avellanes torrades i picades
- una mica d'oli neutre
Preparació
Notícies relacionadesFonem la xocolata al bany maria i, fora del foc, hi afegim la mantega fins que tinguem una massa homogènia. Hi incorporem les dues classes de sucre i ho deixem refredar. Hi afegim els ous d'un en un, hi posem la fècula de blat de moro integrant-la amb compte i col·loquem la preparació en un motllo que posarem al forn, a 180º, durant 25 minuts. El deixem refredar i el guardem a la nevera. Desemmotllem el pastís una hora abans de servir i hi escampem cacau en pols per sobre.
Fem un caramel amb 200 g de sucre i 4 cullerades d'aigua. L'aboquem sobre un full de paper de forn pinzellat amb oli neutre i hi repartim les avellanes. Ho tapem amb un altre full de paper i hi passem el corró per deixar el caramel com més fi millor. Deixem que es refredi (no posem el caramel a la nevera perquè no s'estovi). El retirem del paper i el trossegem. Decorem el pastís amb els vidres.
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Canvi històric Tendència global, seguretat, immigració…: Cinc claus per entendre la victòria de l’ultra Kast en les eleccions de Xile
- Registres meteorològics Catalunya registra acumulacions de fins a 150 litres per metre quadrat en un sol matí després del pas de la borrasca Emilia
- Òbit Mor Gerard Suñé als 23 anys, promesa del rem nacional
- Terrorisme Arsen Ostrovsky, advocat israelià: sobreviure a l’atac de Hamàs el 7-O i ara al de la platja d’Austràlia
- Els últims espeternecs de la borrasca Emilia encenen avisos per pluja i tempestes al litoral mediterrani
