IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES

Vins per al menú de Nadal

1
Es llegeix en minuts
Miquel Sen
Miquel Sen

Periodista

ver +

Amb caràcter mediterrani 

Vilarnau Brut Reserva. Vilarnau

8€

Encertat cupatge de 50% de macabeu, que li dóna equilibri, 35% de parellada, una aportació de frescor i 15% de xarel·lo, just per donar-li cos. Són resultat de tècniques respectuoses amb els vins base d'aquestes varietats autòctones. El seu potencial aromàtic i el seu pas en boca deixen patent la fruita. Magnífic si pensem en la relació qualitat-preu.


Per desconcertar entesos

Cigonyes Blanc 2015. Peralada

8€

Un blanc 100% macabeu, amb essències empordaneses, suma del sòl i el clima. Té una aroma intensa, de fruita fresca, de pera, sense que aquesta

 afirmació sigui esnobisme. Un pas en boca envoltant, recolzat en una acidesa molt viva, ajuden a definir-lo com un vi perfectament equilibrat, obra d'un enòleg expert. Quadra amb peixos salsejats.


Un rosat que marca tendències

Ermita d’Espiells Rosé 2015. Juvé & Camps

8€

Els apassionats pels vins rosats tenen una perfecta referència en aquest Pinot Noir 100% elaborat segons els criteris que defineixen la viticultura integrada que es practica a la Finca Ermita d’Espiells. Un vi de color poc pujat en què la varietat marca senyes d'identitat harmonioses en les quals es noten aromes florals, sense estridències.


Un vi amb estil bordelès

Oda negre 2014. Castell del Remei

Notícies relacionades

11,95€

Les varietats, merlot i cabernet sauvignon, se sumen a la idea de fer d'aquest celler lleidatà un 'château' a la manera de Bordeus. L'envelliment del vi en barriques, primer de roure americà i després en roure francès, més el seu repòs en ampolla, sis mesos abans de sortir al mercat, li donen to a un negre molt equilibrat amb notes balsàmiques.