IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes de plats principals per al menú de Nadal
CUA DE VACA A LA CULLERA
Ingredients
- 2 kg de cua de vaca o de bou
- 100 g de ceba
- 100 g de pastanagues
- 100 g de porros
- 100 g d'api
- 4 grans d'all
- 4 cullerades de pinyons (preferentment de Sòria)
- farina
- unes branquetes de farigola i romaní
- un litre i mig de brou de carn
- 1 litre de vi negre
- una tassa d'oli d'oliva
- 2 claus d'olor
- sal
- pebre negra del molinet
Preparació
Passem els trossos de cua per farina, els espolsem l'excés de farina i els daurem en una cassola amb oli d'oliva. Salpebrem i reservem. Piquem finament les hortalisses i les daurem amb un altre oli net, les ofeguem i quan agafin color, hi afegim la carn que havíem reservat i ho mullem amb el vi. Una vegada ha començat a bullir i s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim el brou de carn, perfumem amb la farigola, el romaní i els claus d'olor.
Tapem la cassola i ho deixem coure a foc baix durant unes dues hores. Retirem la carn de la cassola i colem el suc de cocció. Quan la cua està freda, la desossem i incorporem la seva carn a la salsa colada. L'escalfem, rectifiquem de sal i pebre i ho servim amb els pinyons torrats per sobre.
SALMÓ AMB SALSA NANBAN
Ingredients
- 600 g de salmó fresc
- sal
- farina de blat
- oli de gira-sol per fregir
- 3 cebes tendres
Per a la salsa:
- 4 cullerades de salsa de soja
- 3 cullerades de vinagre d'arròs
- 2 cullerades de sake
- 3 culleradetes rases de sucre
- mig got de brou 'dashi'
- mig bitxo sense llavors picat finament (si és fresc millor. S'ha de controlar el nivell de picant)
- Tots els ingredients de la salsa es poden comprar en botigues de gastronomia japonesa. El brou instantani es diu dashi-no-moto'. També es pot preparar amb alga seca konbu i flocs de bonítol sec ('hana-katsuo').
Preparació
Notícies relacionadesDemanem al peixater que ens talli el salmó en 12 trossos sense treure'ls la pell. Salem cada filet de salmó i els reservem. En un cassó barregem els ingredients líquids i sòlids de la salsa. Ho escalfem fins al punt d'ebullició i ho deixem refredar.
Eixuguem i enfarinem les porcions de salmó, les fregim a 170º en oli abundant, en un wok o a la fregidora. El punt de cocció del salmó s'obté entre els 3 i 4 minuts. Els deixem escórrer sobre paper absorbent. Emplatem el salmó, el napem lleugerament amb la salsa i el decorem amb la ceba tendra tallada fina.
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- 'El segon cafè' de La 2Cat L'Editorial de Cristina Villanueva: Forçats a somriure
- Canvi històric Tendència global, seguretat, immigració…: Cinc claus per entendre la victòria de l’ultra Kast en les eleccions de Xile
- Registres meteorològics Catalunya registra acumulacions de fins a 150 litres per metre quadrat en un sol matí després del pas de la borrasca Emilia
- Òbit Mor Gerard Suñé als 23 anys, promesa del rem nacional
- Terrorisme Arsen Ostrovsky, advocat israelià: sobreviure a l’atac de Hamàs el 7-O i ara al de la platja d’Austràlia
