IDEES PER DISFRUTAR DE LES FESTES
Receptes de plats principals per al menú de Nadal
CUA DE VACA A LA CULLERA
Ingredients
- 2 kg de cua de vaca o de bou
- 100 g de ceba
- 100 g de pastanagues
- 100 g de porros
- 100 g d'api
- 4 grans d'all
- 4 cullerades de pinyons (preferentment de Sòria)
- farina
- unes branquetes de farigola i romaní
- un litre i mig de brou de carn
- 1 litre de vi negre
- una tassa d'oli d'oliva
- 2 claus d'olor
- sal
- pebre negra del molinet
Preparació
Passem els trossos de cua per farina, els espolsem l'excés de farina i els daurem en una cassola amb oli d'oliva. Salpebrem i reservem. Piquem finament les hortalisses i les daurem amb un altre oli net, les ofeguem i quan agafin color, hi afegim la carn que havíem reservat i ho mullem amb el vi. Una vegada ha començat a bullir i s'ha evaporat l'alcohol, hi afegim el brou de carn, perfumem amb la farigola, el romaní i els claus d'olor.
Tapem la cassola i ho deixem coure a foc baix durant unes dues hores. Retirem la carn de la cassola i colem el suc de cocció. Quan la cua està freda, la desossem i incorporem la seva carn a la salsa colada. L'escalfem, rectifiquem de sal i pebre i ho servim amb els pinyons torrats per sobre.
SALMÓ AMB SALSA NANBAN
Ingredients
- 600 g de salmó fresc
- sal
- farina de blat
- oli de gira-sol per fregir
- 3 cebes tendres
Per a la salsa:
- 4 cullerades de salsa de soja
- 3 cullerades de vinagre d'arròs
- 2 cullerades de sake
- 3 culleradetes rases de sucre
- mig got de brou 'dashi'
- mig bitxo sense llavors picat finament (si és fresc millor. S'ha de controlar el nivell de picant)
- Tots els ingredients de la salsa es poden comprar en botigues de gastronomia japonesa. El brou instantani es diu dashi-no-moto'. També es pot preparar amb alga seca konbu i flocs de bonítol sec ('hana-katsuo').
Preparació
Notícies relacionadesDemanem al peixater que ens talli el salmó en 12 trossos sense treure'ls la pell. Salem cada filet de salmó i els reservem. En un cassó barregem els ingredients líquids i sòlids de la salsa. Ho escalfem fins al punt d'ebullició i ho deixem refredar.
Eixuguem i enfarinem les porcions de salmó, les fregim a 170º en oli abundant, en un wok o a la fregidora. El punt de cocció del salmó s'obté entre els 3 i 4 minuts. Els deixem escórrer sobre paper absorbent. Emplatem el salmó, el napem lleugerament amb la salsa i el decorem amb la ceba tendra tallada fina.
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- Previsió del Meteocat Catalunya activa avisos grocs i taronges davant les fortes pluges previstes per a aquesta setmana
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Torna el mític Tren Granota
- Successos Un policia fora de servei evita el suïcidi d'una dona en un pont de la Gran Via de Barcelona
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- TELEVISIÓ I MAS Una espècie en extinció
- Barcelona, protagonista La ciberseguretat creix i busca talent a Catalunya
- Ciclisme Vos obsequia la Vuelta amb un triomf de prestigi a Sant Boi
- TRIOMF A MONTILIVI L’immortal Stuani ressuscita el Girona, que fuig del descens