WhatsApp permetrà esborrar missatges ja llegits

La nova versió està en proves per a iPhone

icoy33439180 whatsapp facebook160929174529

icoy33439180 whatsapp facebook160929174529 / JUSTIN SULLIVAN

1
Es llegeix en minuts

WhatsApp permetrà eliminar missatges ja enviats i llegits de text, fotografies o fins i tot vídeos. La nova funció apareix en una versió per a desenvolupadors que s'està provant abans que els usuaris del servei de missatgeria el vegin al programa. En concret, l'han detectat provadors de la versió per a iPhone, segons assegura 'El País', que cita el compte de Twitter WABetaInfo.

Fins ara, WhatsApp només permetia esborrar definitivament els missatges que hagués enviat un usuari però que no haguessin sigut llegits pel receptor (és a dir, els que no tenien la doble marca).

Si aquests ja s'havien llegit, també es conservaven, però només al mòbil de la persona que els havia rebut. I si l'usuari que els enviava els volia recuperar, només havia de tornar a restaurar el compte des dels servidors de WhatsApp o els d'iCloud.

El mateix passa amb les fotos o els vídeos, que ara incorporen noves funcions

La companyia de missatgeria instantània propietat de Facebook va implantar fa uns mesos l'encriptació entre missatges punt a punt, i per tant els seus servidors deixaven de poder accedir als missatges. 

Notícies relacionades

Si la nova versió s'implementa, el missatge desapareixerà de totes les converses, creuen els provadors, però el destinatari podrà veure que el missatge ha sigut esborrat amb un text similar al que ara apareix a Twitter amb els tuits esborrats.

No totes les funcions que apareixen en les versions de prova (beta) arriben després al producte final. Pot passar que si donen problemes en les proves es retirin.