GREUS ALTERCATS AL BARRI DE SANT JOAN

El fugit de Figueres s'entrega després de dos dies de setge policial

Veïns de la zona van agredir dos mossos per ajudar a escapar el presumpte lladre

El jutge deixa lliures amb càrrecs dos dels que van participar en la pallissa als agents

 

  / ACN / FUENTES

3
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El presumpte lladre que dimecres a la matinada va fugir dels Mossos d’Esquadra gràcies a l’ajuda de veïns i familiars del barri de Sant Joan de Figueres es va personar ahir a la nit voluntàriament al Jutjat d’Instrucció número 2 de la població. El jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs. La seva mare i el seu cunyat també van ser acusats d’haver participat en la pallissa a dos mossos per alliberar el conegut com 'el Chino'. Tots dos van ser posats en llibertat amb càrrecs. L’agressió als policies va suposar el setge policial al barri durant dos dies.

APALLISSAT

Dos agents dels Mossos d’Esquadra van patir una pallissa per part d’una multitud de veïns del barri mentre provaven d’evitar la fuga del 'Chino', com a presumpte autor d’un robatori. El policia que en va patir la pitjor part va rebre una mossegada al braç, una puntada de peu als testicles, esgarrapades a la cara i nombrosos cops a la resta del cos. L’agressió va activar una àmplia resposta policial per localitzar el fugit. Els fets es van iniciar dimarts, al vespre, quan els dos policies van rebre l’encàrrec d’anar a la zona per evitar un robatori que un home estava cometent a l’interior d’una furgoneta. Els mossos, segons fonts policials, van sorprendre el presumpte lladre poc després, a l’interior del seu domicili, a prop d’on s’havia comès el delicte, amb una caixa d’eines que acabava d’emportar-se del vehicle. Van procedir a detenir-lo, en presència de la seva dona, i van aconseguir introduir-lo al seient de darrere del cotxe. Ho van fer entre els crits de la dona i del sospitós, que van convocar un grup de persones disposades a impedir l’arrest.

Des de l’interior del cotxe, l’home va trencar un dels vidres laterals i va aconseguir tornar a sortir a l’exterior del vehicle. Un dels policies va saltar a sobre seu per mirar d’impedir que fugís. Llavors va tenir lloc la pallissa. Els cops que va rebre l’agent van provocar que el deixés anar i tant el lladre com la seva dona van poder fugir.

Els Mossos, després de l’agressió, van activar unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Girona i de la Brigada Mòbil (Brimo) del complex central Egara. Les dues dotacions, equipades amb equips antitrauma i formació per actuar com a antiavalots, van blindar el barri, que ja ha sigut seu en el passat d’episodis similars.

ACUSACIONS

Els dos agents ferits van poder identificar un home de 35 anys, de nom Celestino, i una dona de 60 anys, mare del presumpte lladre, que van ser arrestats com a participants en l’agressió. Posteriorment van ser posats en llibertat amb càrrecs (atemptat contra un agent de l’autoritat i impedir la detenció d’un sospitós). Sobre Celestino, a més, hi pesa el delicte de lesions contra el mosso.

El primer tinent d’alcalde, Pere Casellas, en declaracions a l’ACN, va defensar el dispositiu policial que tallava el carrer del Doctor Fleming i va explicar que el presumpte lladre és una persona «toxicòmana» i que per aquest motiu està «sobreprotegida» per part dels seus familiars.

SOLIDARITAT POLICIAL

Notícies relacionades

El secretari general del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME), Toni Castejón, no va dubtar a qualificar de «pallissa» l’agressió soferta pel mosso i va aplaudir l’enviament de dotacions d’ordre públic per protegir la tasca dels agents. Per la seva part, el sindicat Uspac va criticar els integrants d’aquesta «comunitat gitana» perquè la seva violenta reacció contra agents dels Mossos constitueix uns fets «molt greus».